După MagicCamp și MagicHome, asociația care s-a ocupat de aceste proiecte vrea să ajute familiile afectate de boală și de sărăcie.

Cu ajutorul voluntarilor, dar și a banilor strânși din donații, se construiesc deja case pentru nevoiași. Prima va fi gata în câteva săptămâni.

Visul a trei fetițe rămase orfane de mamă de a avea o casă nouă va deveni curând realitate. Timp de treisăptămâni, studenții Universității de Construcții din capitală au muncit neîntrerupt pentru a ridica locuința.

Tată: „Asta mică tot timpul spunea când vedea bani pe jos: ia, tati strânge-i să facem casă la Dumbrava.”
Reporter: „Soția își dorea o casă nouă?”
Tată: „Da, foarte mult”

O boală cumplită a făcut ca biata de ea să nu mai apuce această zi.

Student voluntar: „Au o copilărie destul de grea și chiar merită să primească o casă nouă”

Student voluntar: „Ne-am motivat unul pe celălalt să facem un bine pentru familia aceasta, a fost totul spontan, mulți ne-am cunoscut acolo, a fost o muncă în echipă”.

Alexandru Năfureanu, coordonator proiect: „Șantierul a început acum patru săptămâni, acum deja lucrăm la interior. Nu am fi putut fără ajutorul studenților și al comunității care s-a strâns extraordinar de bine în jurul proiectului”.

Dr. ing. prof Radu Văcăreanu, rector UTCB: „Eu cred că le folosește enorm pe toate palierele, începând de la acesta uman, pentru că au spus că le-au dat lacrimile când și-au dat seama ce rezolvă acolo”.

Aceasta este doar prima casă din proiectul MagicROOFS, inițiat tot de Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu, cei care în urmă cu puțin timp au inaugurat MagicHome- refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer. Alte 10 locuințe vor fi ridicate anul viitor.

Vlad Voiculescu: „Atunci când dai, ceva se schimbă în tine și bucuria celui care dăruiește este cel puțin la fel de mare că a celui care primește”.

Costul unei astfel de case trece de 50.000 de euro, iar banii vin din donații și sponsorizări.

Cei care doresc să sprijine proiectul pot trimite un sms cu textul MAGIC la 8864, iar companiile pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către asociația MagiCamp.