Proiectele de diploma ale studentilor la arte si design, scoase la vanzare la Palatul Stirbei. Cat costa o tinuta
Palatul Stirbei din Capitala a devenit, pentru 10 zile, polul artelor frumoase. Peste 250 de absolventi ai facultatilor de teatru, arhitectura, grafica si design vestimentar si-au expus proiectele de diploma.
Asta, in cadrul unui eveniment menit sa puna in valoare industriile creative din Romania. In cadrul festialului DIPLOMA, tinerii pot sa-si vanda lucrarile si au ocazia sa intre in contact cu oameni care le pot oferi un loc de munca in domeniu
Absolventii facultatilor de arte decorative din tara - teatru, arhitectura sau design vestimentar - au incercat, fiecare, sa vina cu ceva nou.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
O tinuta, de exemplu, costa 500 de euro. Vizitatorii care au pus ochii pe un astfel de exponat il pot cumpara direct din galerie sau din magazinul expozitiei.
Pe culoarul dedicat artei vestimentare intalnim piese de tot felul, de la colectii tematice cu reprezentari ale anilor '60, la colectii cu tematica gotica sau de razboi.
Ovidiu este absolvent al Facultatii de Arte Plastice din Bucuresti. S-a specializat in Sculptura, iar pentru lucrarea de disertatie, notata cu 10, a pregatit proiectul "Transcendental".
Ovidiu Toader, expozant: "Este vorba despre o framantare interioara. Lucrarile au un praf fin deasupra. Acesta reprezinta timpul si experienta care se aseaza peste noi."
Un tanar arhitect a mizat pe o scoala de meserii in judetul Brasov.
Constantin Serghe, expozant: "Motivul pentru care am ales Brasovul este acela al potentialul pe care il are orasul si din punct de vedere al mediului construit care are nevoie de restaurare, dar si al istoriei pe care il prezinta."
Artistii au primit laude si cand a venit vorba de partea grafica. Gabriela a semnat un proiect realizat din desene si cusaturi pe hartie.
Gabriela Soare, expozant: "Am amintit aici si de tehnicile specifice feminine: cusutul, brodatul. Si asta ma leaga de casa, ca multa vreme au fost considerate arta minora."
Andrei Bortun, organizator: "Unul dintre pariurile proiectului acesta este si sa puncteze desprinderea de scoala. S-ar putea ca saptele din scoala sa fie un zece in viata reala cum s-ar putea sa fie si invers."
Expozitia este deschisa pana duminica seara, la ora 21:00.