Programul "Scoala altfel". Elevii au descoperit lumea din spatele camerelor in vizita la studioul Stirilor PROTV
Pentru elevii din toata Romania a inceput o saptamana minunata, fara stres si fara note proaste. S-a dat startul programului "Scoala altfel - sa stii mai multe, sa fii mai bun''.
Drept urmare, unii au invatat ce inseamna sa fii pompier, cum sa acorde primul ajutor, dar si cat de interesant este sa lucrezi intr-o televiziune. Copiii au parte de experiente si excursii de neuitat, insa, din pacate, multe sunt contra-cost, iar sumele nu sunt de neglijat.
Niste eleve din Capitala au aflat cum sa acorde primul ajutor unui om cazut pe strada. Medicii le-au explicat tehnicile de resuscitare.
''E important sa stim cum tinem degetele ca sa nu-i rupem coastele'', a spus o fata.
''Ei trebuie sa inteleaga ca nu au de ce sa se sperie daca vad o persoana cazuta, ci sa incerce sa o ajute'', a spus un medic SANITAS.
In acelasi timp, 280 de scolari din Bucuresti si Ilfov au vazut cat de importanta si de grea este meseria de pompier. Ofiterii le-au prezentat masinile de interventie si le-au demonstrat cum se stinge un incendiu.
''Am invatat multe aici, mi-a placut cand au coborat de la inaltime...'', a spus un copil.
"10.000 de elevi din Bucuresti si Ilfov vor veni aici...", a spus plutonierul Bogdan Toma, ISU Bucuresti.
Intr-o gradinita, prescolarii au asistat la un curs de nutritie tinut de Daciana Sarbu. La final au pregatit salata de fructe si legume.
''Acesta este bagajul lor de cunostinte despre o masa sanatoasa cu care vor ramane toata viata'', a spus Daciana Sarbu.
La fel de rasfatati au fost elevii dintr-o clasa pregatitoare de la Scoala 45. Alaturi de castigatoarea ''Masterchef'', Elena Lasconi, ei au facut capsuni in ciocolata.
Lumea fascinanta a televiziunii a fost pe placul scolarilor, care au vizitat luni studioul Stirilor PROTV. Au vrut sa vada ce e dincolo de camerele de luat vederi.
Saptamana ''Sa stii mai multe, sa fii mai bun'' inseamna activitati practice. Unele se desfasoara in scoala, altele in afara ei. Din pacate, cele mai mult dintre ele costa, mai ales cand se fac in deplasare. Banii vin de la parinti, astfel ca oamenii scot din buzunar chiar si cateva sute de lei intr-o singura saptamana.
In vizite, elevii achita cam 10 lei pe zi daca deplasarea se face cu mijloacele de transport in comun sau peste 50 de lei daca merg cu autocarul. In cazul in care merg la diverse institutii din afara localitatii, costurile trec de 250 de lei, fara biletul de intrare.
''S-a renuntat la multe activitati din cauza pretului, nu toti parintii isi pot permite. Mijloacele de transport nu ofera gratuitate pentru copii'', a explicat o invatatoare de la Scoala nr. 199.
In zilele urmatoare, elevii din Bucuresti vor merge in vizita la Arena Nationala, la adapostul de cai din Sectorul 2 si vor face plimbari cu vaporasul pe Lacul Herastrau.