Procesiune a colindatorilor in Buzau. Spectatorii s-au declarat incantati de cei care mentin vechile obiceiuri

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Colindatori din toate colturile tarii si-au dat intalnire la Buzau, sa vesteasca apropierea sarbatorilor.

Imbracati in costume populare, cu fetele acoperite de masti, ori deghizati in ursi sau capre, uratorii au atras ca un magnet privirile spectatorilor. Si in timp ce se plimbau intr-o parada impresionanta pe strazile din oras, i-au invitat pe localnici sa descopere impreuna traditiile de iarna romanesti.

Colindatorii au traversat aproape jumatate din oras si peste tot spectatorii i-au urmarit cu incantare. Una dintre favoritele publicului a fost ceata de ursi din Botosani, condusa de doi barbati costumati in personaje din povestile romanesti.

"Eu sunt tiganca la ursi, ne-am imbracat pentru obiceiurile de iarna. Tinem traditia din batrani, altfel daca nu am fi noi astia mai in varsta, tineretul nu mai face nimic...", spun oamenii.

Multe priviri a atras si un alai de uratori din comuna Cetereni, judetul Iasi. "Reprezint un obicei din vechime, ciobanul la cerb. Avem si mai mici, irozi la cerb...si ducem obiceiul mai departe", spune un membru.

N-au lipsit nici colindatorii din Buzau. "Este nemaipomenit, cel putin eu n-am mai vazut de ani de zile cum ies colindatorii de Craciun", au spus spectatorii.

Este al doilea an cand are loc parada colindatorilor in Buzau. Organizatorii vor sa faca din acest eveniment o traditie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO