Ciorba de burta, sarmale, tocanita si salata boeuf, toate fara carne. Cum arata meniul de Craciun al vegetarienilor
Salata de boeuf, tochitura, sarmale si poate o ciorba de burta, toate doar cu numele, fara pic de carne!
Asa suna un meniu de Craciun pentru cei 5% dintre romani, care au adoptat un alt stil de viata sau care vor pur si simplu sa intre in nou an cu acelasi numar de kilograme. Intra aici vegetarienii, veganii si crudivorii. Veti afla imediat cateva retete de hrana vie, pentru cei care taie in ziua Ignatului doar germeni pusi la incoltit, in ghivece.
Tochitura pentru vegetarieni inseamna un soi de turn din mamaliga, care ascunde soteul de ciuperci de padure. Optional, doar pentru cei care mananca si peste, tochitura se decoreaza cu o sardina gatita cu torta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sa trecem la o reteta vegana: ciorba de burta, in care smantana e din migdale pasate, iar ciupercile joaca rolul carnii.
Va intrebati poate de ce atata efort ca sa imiti retetele clasice? Simona a renuntat la carne cu 3 ani in urma, insa de sarbatori amintirile sunt greu de invins: "Ma satur, cred, din miros. Ma zapaceste vecina sa-i gust sarmalele: haide, tu, Simona, macar de Craciun! Nu, de Craciun eventual sarmale vegetale."
Sau chiar raw-vegane, gatite fara foc, din radacinoase rase. Dragos Zatreanu, chef: "Quinoa rosie combinata cu neagra, marar, sare, piper, ulei."
La sarmalele clasice, chinul e ca, odata ce le impaturesti, le fierbi cateva ore, apoi le lasi sa se odihneasca peste noapte, repeti operatiunea si le rumenesti la cuptor. La cele crudivore, avantajul e ca sunt gata indata ce le dai prin sosul de sfecla si rosii. Dar nu le poti lasa de pe o zi pe alta. Deci, da, doamnelor, veti gati in ziua de Craciun!
Macar o asa-zisa salata de boeuf tot puteti face pe loc. Se maruntesc legumele crude si se leaga cu maioneza din avocado.
Mirela Ivascu, chef: "Ghimbir, ulei de masline extravirgin, seminte de chia pentru a-i spori calitatea nutritiva."
In fine, nu compensati lipsa carnii prin cantitate! Grasimile, chiar si cele vegetale, va pot aduce rapid kilograme in plus.