In satul lui Mos Craciun din Laponia e forfota mare. Se fac ultimele pregatiri pentru calatoria din jurul lumii

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Mai sunt opt zile pana la Craciun, iar in satul lui Mos Craciun din Laponia este forfota mare. Mosul citeste sutele de scrisori ce sosesc zilnic din toata lumea, in timp ce ajutoarele lui impacheteaza de zor cadouri.

Rudolf se pregateste pentru calatoria lui anuala in jurul globului, cu Mosul si cu sania fermecata incarcata de jucarii.

Desi este ocupat pana peste cap in aceasta perioada, Mos Craciun si-a facut timp pentru a le transmite un mesaj de maxima importanta copiilor care il asteapta cu nerabdare.

Mos Craciun: "Pregatirile merg bine, vom fi gata la timp. Mai ales ca, un lucru foarte bun, Craciunul pica in fiecare an pe aceeasi data. Ajunul este mereu pe 24 decembrie, asa ca, tinand cont de asta, planuim totul din timp, iar lucrurile merg conform planului."

De cand a cazut prima ninsoare, ajutoarele Mosului trudesc de dimineata pana seara. Trebuie sa sorteze jumatate de milion de scrisori venite de peste tot din lume. Copiii care nu au invatat inca sa scrie ii transmit Mosului ce-si doresc prin desene si colaje, cum este acesta, trimis de la o gradinita din Londra: "Vreau un camion mare, mare. O masina de pompieri mare, un taxi mare si o masina mare."

Darurile sunt impachetate si apoi incarcate in sania fermecata a Mosului. De aici, renul Rudolf preia greul. Este oare el pregatit pentru noaptea cea mare?

Mos Craciun: "Rudolf incepe pregatirea cu ceilalti reni foarte din timp. Dupa ce cade prima zapada, parca nu mai are stare, incepe sa ii antreneze pe cei mai tineri. Acum suntem pregatiti, nu-i asa, Rudolf? Da!"

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO