The Empty Shop: Primul magazin din România destinat colectării de haine pentru donații

Ultimul update: Joi 05 Aprilie 2018 20:12
Data publicarii: Joi 05 Aprilie 2018 12:47
Categorie: Social

Centrul comercial Promenada a deschis “The Empty Shop”, un concept diferit de magazin, unde clienţii şi vizitatorii mall-ului pot aduce haine pe care nu le mai îmbracă, pentru a fi donate unor familii cu posibilităţi materiale reduse.

Potrivit unui comunicat, proiectul se derulează în parteneriat cu organizaţia non-profit “Let”s do it, Romania!”, care se va ocupa de partea logistică a campaniei.

“Prin deschiderea The Empty Shop şi a celorlalte 12 puncte de colectare în mall-urile noastre din ţară ne-am propus să derulăm cea mai amplă campanie de strângere de haine: 30 de tone în două săptămâni. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toată ţara, pentru cumpărături, în drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansăm şi o provocare: de a dărui în beneficiul persoanele cu posibilităţi materiale reduse”, a declarat Corina Olteanu, Group PR manager NEPI Rockastle.

Hainele odată colectate, vor fi sortate, cu ajutorul a 50 de voluntari “Let”s Get Green!”, apoi curăţate şi livrate unui număr de 1.000 de familii din judeţele Maramureş, Neamţ, Iaşi, Constanţa, Târgu Jiu, Călăraşi, Ialomiţa.

Anul trecut, “Let”s do it, Romania!” a colectat în cadrul programului propriu “Let”s share and care!” şapte de tone de îmbrăcăminte, dar şi jucării, rechizite şi mobilier, direcţionate către 850 de copii şi familiile acestora din cinci judeţe ale ţării.

Hainele strânse vor fi distribuite unor comunităţi în care riscul de abandon şcolar datorat lipsei unor bunuri materiale de bază, cum ar fi hrana, alimentele sau îmbrăcămintea pentru copiii este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, România este a treia ţară europeană cu cea mai mare rată a abandonului şcolar, de 18,5%, după Malta şi Spania. În acelaşi timp, România deţine cel mai mare procentaj de copii săraci (grupa de vârstă 0-17 ani) din Europa, care atrage după sine riscul excluderii sociale.

Magazinul The Empty Shop este amplasat la nivelul 1 al mall-ului Promenada şi este deschis în perioada 5 aprilie - 18 aprilie a.c., în intervalul orar 10.00 - 22.00. Celelalte puncte de colectare vor fi organizate în mall-urile City Park Constanţa, Shopping City Timişoara, Shopping City Galaţi, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamţ, Ploieşti Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu.

Magazinul este dedicat colectării exclusive de îmbrăcăminte.

FULLSCREEN
The Empty Shop: Primul magazin din România destinat colectării de haine pentru donații
  • /

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO

intretinere

Sancțiuni noi pentru restanțierii la întreținere. Se pot trezi cu apartamentul ipotecat

Câinele care a salvat un bicicilist rănit pe munte a fost adoptat de vicepreședintele CJ Caraș Severin

Locuitorii Bacăului s-au întors în timp cu 100 de ani: cară apă cu găleata

Modificări importante pentru proprietarii de locuinţe. Președintele a promulgat noua lege

Bloc bântuit de șerpi și șobolani, în Câmpina. Cine locuiește în el

Sculpturi obținute cu ajutorul drujbei, expuse la Polovragi

rosii

Premiul pe care îl vor câștiga agricultorii din Olt pentru cea mai mare roșie din județ

Scandalul ţânţarilor în Capitală. Cele două tipuri de insecte sunt purtătoare de virus WestNile

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Tradiții și superstiții de Sf. Ilie: ritualul fetelor nemăritate

Câinele care a păzit un biciclist accidentat pe munte a fost adoptat

E criză de ciobani iar fermierii dau vina pe ajutoarele sociale. Salariul primit de un cioban priceput

Noi reguli în cazul copiilor care călătoresc în străinătate. Ministerul de Interne a modificat legea