Primaria Capitalei anunta ca incepe re-asfaltarea strazilor la sfarsitul lui martie. Lucrarile se vor face seara sau noaptea

08-03-2017 15:45


Bucurestenii mai au un pic de asteptat pana sa scape de gropile care au umplut strazile dupa trecerea iernii.

Asfaltarea gropilor de pe soselele si strazile Capitalei va incepe din a doua jumatate a lunii martie, a anuntat, miercuri, Mirela Ionita, directorul Administratiei Strazilor, care a precizat ca din februarie si pana vor incepe lucrarile definitive de asfalte, gropilor vor continua sa fie doar astupate.

"Am inceput activitatea de astupare a gropilor inca din luna februarie, imediat ce zapada ne-a permis acest lucru, am procedat la astuparea provizorie a acestor gropi. Vom continua cu astuparea gropilor si saptamana aceasta, urmand ca de saptamana viitoare sa incepem lucrarile de asfaltare a gropilor si a tronsoanelor de drum, acolo unde situatia o cere. Deci, lucrarile de asfaltare definitive vor incepe, dupa parerea mea, in jur de 15-20 martie. Pana atunci, continuam procedura de astupare a gropilor”, a declarat Mirela Ionita, la comandamentul de primavara de la Primaria Capitalei.

Primarul general Gabriela Firea a spus ca au fost facute foarte multe reclamatii din partea cetatenilor si a cerut ca lucrarile de asfaltare sa fie facute noaptea sau cand nu este trafic intens, nu pe timpul zilei sau dimineata, cand este aglomerat. "Macar sa incercati sa acoperiti provizoriu, urmand ca in regim de urgenta sa inceapa si asfaltarea definitiva. Dar va rog ca aceste lucrari sa se realizeze noaptea sau dupa traficul cel mai intens, nu in mijlocul zilei sau dimineata, cand Capitala este foarte aglomerata”, a subliniat primarul.

Primaria Capitalei incepe curatenia de primavara in Bucuresti, la comandamentul de primavara fiind stabilit modul de interventie a operatorilor de salubritate si a administratiilor si regiilor din subordinea municipalitatii, pentru curatarea strazilor, a mijloacelor de transport in comun si a parcurilor.

Directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), Bogdan Tanase, a spus ca luni a fost inceputa curatenia in parcuri, primul fiind Parcul Cismigiu, unde au fost vopsite cele 600 de banci. Bogdan Tanase a mai spus ca vor fi curatate toate aleile parcurilor si zonele adiacente.

La randul sau, directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, Adrian Mihail, a spus ca a fost aprobat un program de imbunatatire a aspectului vehiculelor si al statiilor de tramvai si a confirmat faptul ca sunt probleme legate de curatenia in mijloacele de transport in comun. El a adaugat ca la sfarsitul lunii februarie a inceput si spalarea masinilor RATB.

In ceea ce priveste Metrorex, Gabriel Mocanu, directorul companiei, a spus ca se va face curatenie in fiecare statie de metrou si in zona de suprafata.

Primarul Gabriela Firea a intrebat-o pe Ancuta Oprea, directorul Gradinii Zoologice, daca este nevoie de ajutor, prezicand ca a vazut un anunt in care Gradina Botanica este in cautare de voluntari. "Din pacate, numarul de angajati pe care ii avem este mult sub limita nevoilor. (...) Incercam sa facem tot ce se poate, astfel incat sa evitam problemele care apar vizavi de gripa aviara, de evolutia lucrurilor in domeniile sanitar-veterinare. Am avea nevoie de sprijin, suntem in discutii cu directorii din institutiile primariei”, a spus Ancuta Oprea.

Dan Grigore, director la Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti, a spus ca institutia a inceput deja tratamentele fitosanitare de primavara pentru vegetatia din Capitala si ca se fac pregatiri pentru campania de combatere a tantarilor. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a spus ca incepand cu 11 martie va fi facuta curatenia generala in Sectorul 1, primul cartier fiind Aviatiei, urmand apoi planul de curatenie stabilit.

Edilul Sectorului 2, Mihai Toader, a precizat ca cele mai multe probleme cu care se confrunta Sectorul 2 sunt cele legate de depozitarea gunoaielor pe terenurile parasite, motiv pentru care, printr-o hotarare de consiliul local, a fost decisa o taxare suplimentara pentru persoanele fizice si juridice care nu isi ingrijesc terenurile.

La randul sau, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a spus ca trebuie gasita o solutie pentru responsabilizarea asociatiilor de proprietari, spunand ca degeaba se face curatenie, daca aceasta nu se intretine. Negoita a mai adaugat ca sunt multi copaci uscati si bolnavi in sectorul 3 si spera ca acest lucru sa fie rezolvat.

Si primarul Sectorului 4 a facut apel la cetateni pentru pastrarea curateniei, spunand ca „trebuie sa ne pese”.

Viceprimarul Sectorului 5, Marian Tiganus, a spus ca fortele de care dispune sectorul pentru salubrizare nu sunt suficiente, intrucat in prezent se actioneaza doar cu detinuti, neavand operatori de salubritate, dar a precizat ca procedura de licitatie pentru acest serviciu este avansata.

In Sectorul 6 a fost inceputa curatenia saptamana trecuta, potrivit primarului Gabriel Mutu, care a spus ca se colaboreaza inclusiv cu administratiile scolilor si pietelor.

VIDEO PROTVPLUS.RO