Prima replica a ONG-urilor acuzate ca au vandut maidanezi pentru experimente pe viu in strainatate

Ultima actualizare: 03-04-2014 07:01

"Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor ar trebui sa se pregateasca de proces. O dam in judecata pentru calomnie." Este prima reactie a reprezentantilor unor ONG-uri acuzate de autoritati ca vand maidanezi pentru experimente pe viu.

Deloc impresionati de amenintari, oficialii arata cu degetul spre alte doua asociatii banuite de transporturi ilegale de animale. Scandalul va intra si in atentia DIICOT si ANAF.

La Fundulea, acolo unde se afla alte doua adaposturi considerate de autoritati ilegale, cainii au ramas... tot fara stapan, desi in teorie cineva ar fi trebuit sa ii ingrijeasca.

Zeci de caini ar fi murit de foame intr-una din aceste hale, sustin iubitorii de animale care ii hranesc dupa ce i-au descoperit din intamplare.

Cei direct raspunzatori de soarta acestor animalele sunt si in acest moment de negasit.

"Au luat sute de caini si acum mai sunt doar cativa. unde sunt ceilalti? Sa ne demonstreze!", sustine coordonatorul ASPA, Razvan Bancescu.

La doi pasi, un alt adapost contestat de ASPA are in custi 300 de caini. Cei care ii gestioneaza resping ferm toate acuzatiile. Sustin ca NU fac trafic international cu maidanezi care sunt supusi apoi unor vivisectii, adica experimente medicale pe viu.

"De unde pana unde aceste acuzatii? Sa ne arate dovezi. Noi nu am trimis caini in strainatate
- Ne lasati si pe noi sa intram?
- Nu putem, ca se face curatenie", acesta este dialogul purtat intre reporterul ProTV
 si Georgiana Vaduva, presedintele ONG-ului Asociatia Pentru Protectia Cainilor Strazii.

De reactionat, reactioneaza acum si reprezentantii altor ONG-uri aflate pe lista neagra. Toti ameninta acum ca ii vor chema in instanta pe cei care i-au acuzat pe nedrept.

"Este o fabulatie. Nu s-a intamplat niciodata asa ceva. Pot sa ies si eu sa spun ca nu stiu cine face trafic de copii fara sa am dovezi. Din cate stiu, calomnia e pedepsita de lege in Romania si o sa vedem ce o sa se intample mai departe", spune Ioana Diaconu, presedinte ONG A Doua Sansa.

"Sa ne dea in judecata. Noi avem dovezi. Am sesizat ANAF si DIICOT in aceste cazuri", e replica lui Razvan Bancescu.

Autoritatile vor verifica si posibile infractiuni economice ale faptelor reclamate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO