Prima de Paste la romani: o pijama, o masa la restaurant sau un salam!

Ultima actualizare: 20-09-2012 23:20

In functie de domeniul in care lucrati, cam asta ar putea sa va aduca Iepurasu daca, desigur, patronul este cat de cat generos. Sa nu uitam ca mii de firme sunt in pragul falimentului si nici cei de la stat nu o duc mai bine.


Aproximativ 20% dintre patronii din Romania le pregatesc totusi angajatilor prime de Pasti. Majoritatea sunt in produse, spun oamenii de afaceri, iar putinii care vor lua bani lucreaza in multinationale, in IT sau la case de avocatura.

Bonusurile de Pasti, la fel ca cele de Craciun, au insa o dubla importanta, spun psihologii: oamenii si asa necajiti au o satisfactie profesionala. Angajatii se simt apreciati si devin mult mai atasati de organizatia in care lucreaza.

Maieuri, pijamale, lenjerie de corp pentru perioada de vara. Conducerea unei firme de textile din Timisora s-a gandit ca oamenii poate isi permit mai putin acum sa isi cumpere din veniturile lor imbracaminte, asa ca de aceasta data, prima in asta va consta.

Daca angajatii firmei de textile din Timisoara isi vor aminti ca au primit prime de Paste inainte sa vina Mos Ene pe la gene, un om de afaceri din Satu Mare vrea ca salariatii lui sa nu stea flamanzi de sarbatori. Asa ca e gata sa le dea carne, mezeluri, lactate si produse de panificatie. Adica un cos de 500 de lei.

Specialistii in resurse umane spun ca logic ar fi ca primele sa reflecte performantele companiilor si nu sa anunte ca vine o sarbatoare anume, considerand ca altfel nu reprezinta decat o forma de plata cum e al 13-lea salariu.

Cum n-a facut prea multi bani anul acesta, un patron din Bistrita are o alta idee. Pentru ca sectorul constructiilor nu a mers prea bine in 2010, le va da angajatilor o masa in oras.

Cei care nu vor lua nici bani, nici produse trebuie sa se multumeasca macar cu niste libere. Daca nu obtin nici atat, se vor ruga sa ii tina cel de sus sanatosi ca sa treaca de criza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO