Preparate din carnuri exotice in restaurantele romanesti. Cat costa o portie de friptura de crocodil
Daca v-ati saturat de preparatele din porc si pui si vreti sa diversificati meniul, aflati ca in restaurantele romanesti au inceput sa apara si preparate din carnuri exotice.
Cangurul sare direct in farfurie, iar crocodilul nu mai inspira teama atunci cand e gatit cu muguri de soia.
Intr-un restaurant mongolez, clientii sunt invitati sa-si aleaga pe langa peste si vita si carnuri exotice.
Odata alese condimentele, bucatarul primeste carnea de cangur sau de crocodil, dupa caz, combinata cu legume proaspete.
Daca de la cangur se mananca pulpa, coada si spatele, de la crocodil se consuma doar coada, file si uneori muschii de la picioare.
Crocodilul se vinde cu 250 de lei kilogramul, iar cangurul cu 100 de lei.
"Sunt produse de ferma, nu sunt vanate in mediul natural, in jungla. Cangurul este din Australia. Crocodilul vine din Africa de Sud, alaturi de antilopa, zebra", spune un importator de carne exotica.
Nu sunt insa singurele specialitati noi aparute in meniul restaurantelor. Importatorii au inceput sa aduca si zebra, antilopa sau piton.