Paine cu manusi chirurgicale, insecte sau excremente de animale. Dezvaluirea alarmanta facuta de inspectorii sanitari
Painea noastra cea de toate zilele nu tine mereu de foame. Unui bucurestean, de exemplu, i-a trecut pofta de-a dreptul dupa ce a gasit o manusa intr-o specialiate bio cu seminte.
A fost un norocos, spre deosebire de cei care au dat peste soareci sau viermi. Se intampla asta pentru ca in multe dintre brutariile noastre nu sunt respectate normele de igiena. O paine din doua este produsa in conditii indoielnice, confirma si patronatele.
Barbatul a cumparat paine ecologica dintr-un hipermarket din Bucuresti: "Cand am taiat painea, o mare bucata de plastic, ghemotoc sa ii spun asa, o manusa de plastic si alte materiale... urate, ma rog, si cu mizerie. Am plecat la magazin sa stam de vorba cu cei de acolo. Mi-au spus: 'Domnule, asta e, lucram cu oameni... Oamenii se mai intampla sa greseasca'. Doamna, dar nu in paine!".
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
La Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului sunt stive de astfel de reclamatii. Unii povestesc ca au cumparat paine cu insecte, altii cu excremente de animale. Cele mai multe reclamatii vizeaza calitatea, unii au gasit mucegai, paine necoapta, cenusa.
In Giurgiu, un barbat a gasit in paine un soarece viu care mancase deja o parte din miez. Ca sa nu mai vorbim de Bacau, unde un lot intreg a fost oprit de la comercializare dupa ce un client a dat peste o lama de ras.
Pe o astfel de linie de productie pot aparea foarte multe nereguli daca nu sunt respectate intocmai normele de igiena. De exemplu, angajatii trebuie sa aiba intotdeauna pe cap o boneta, sa nu poarte bijuterii, iar halatele sa aiba buzunare pe interior. Altfel exista riscul ca obiectele personale sa cada in aluat, iar noi va trebui sa ne confruntam cu situatia neplacuta de a le gasi in paine.
Neregulile nu se opresc doar pe linia de productie. Intr-o brutarie din Bucuresti angajata, racita, nu are nicio problema sa atinga produsele cu ambele maini. Dupa ce tuseste uita sa se spele.
Patronatele recunosc ca jumatate din painea pe care o mancam este produsa in conditii nesigure.
Sursa: Pro TV
Etichete: anpc, stirile protv, paine, inspectori, protectia consumatorului,
Dată publicare:
25-09-2014 19:31