Povestea africanului din Ucraina care tot încearcă să intre ilegal în România. Ce le-a spus de data aceasta grănicerilor

18-12-2020 17:40
Sursa: Obiectiv de Suceava


Povestea africanului din Ucraina care tot încearcă să intre ilegal în România. Ce le-a spus de data aceasta grănicerilor

Un african din Guinea a fost prins pentru a doua oară în decurs de două luni în timp ce încerca să treacă ilegal granița din Ucraina în România. Prima dată a spus că a fost îndrumat greșit de niște săteni cum să ajungă la Odessa, oraș la Marea Neagră.

 

Cetățeanul din Guinea stabilit în Ucraina a fost prins miercuri în zona montană din regiunea Cernăuți, aproape de granița cu România, scrie Obiectiv de Suceava.

Un localnic a raportat grănicerilor prezența suspectă, aproape de graniță, a unui african.

Când a ajuns la fața locului echipa de intervenție, el depășise deja unul dintre obstacolele tehnice, s-a târât pe sub un gard și stătea ascuns sub un copac, la 200 de metri de frontiera cu România.

Este a doua oară când a fost prins în această zonă, prima dată fiind depistat în luna octombrie.

 

Student din Guinea, căsătorit în Ucraina

 

Atunci, africanul a spus grănicerilor că a fost îndrumat de niște localnici, care i-au zis că de aici poate lua un microbuz către Odessa, orașul port la Marea Neagră aflat la sute de kilometri distanță, în celălalt capăt al țării.

De data aceasta, bărbatul din Guinea a recunoscut că voia să intre în România pentru a ajunge în UE.

Africanul a venit ca student în Ucraina și s-a căsătorit aici cu o localnică, fiind căutat de poliția ucraineană după ce a plecat pe 15 octombrie din orașul Vinnița și a fost dat dispărut de soție.

 

Sursa: Obiectiv de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO