Zece migranţi afgani, prinși la vama Nădlac. Unde se ascundeau aceștia

Ultima actualizare: 18-11-2020 10:50

Zece migranţi din Afganistan au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, încercând să iasă ilegal din ţară, ascunşi în două camioane cu mărfuri care au fost verificate în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II.

Conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad, primul camion era condus de un român de 35 de ani, care transporta saci cu cărbune artificial în Italia.

Autorităţile au verificat remorca şi au găsit cinci persoane ascunse, stabilindu-se că sunt afgani. Patru au vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, iar unul este minor, de 17 ani.

Al doilea camion era condus de un bulgar în vârstă de 49 ani, care transporta produse din sticlă în Cehia. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au verificat remorca şi au găsit cinci persoane din Afganistan, un minor de 15 ani şi patru tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani.

Toţi cei zece migranţi sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Ei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferii, pentru trafic de migranţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO