Podul de la Cernavoda, inchis pentru repartii un an. Vezi rute ocolitoare

Ultima actualizare: 25-08-2012 03:57

Podul de la Cernavoda, care traverseaza ecluza canalului Dunare Marea Neagra, reprezinta un pericol pentru soferi. Structura de rezistenta a contructiei este slabita asa ca, de duminica noapte, s-a inchis circulatia pentru un an.

Anuntul este cat se poate de neplacut pentru toti cei care vor merge la mare in aceasta vara pe drumurile judetene.

Podul de la Cernavoda a fost construit in anii '80. De atunci nu a fost consolidat cu adevarat niciodata. S-au facut doar reparatii, dar nu s-a umblat la structura. Asa ca autoritatile au decis sa-l reconstruiasca. Au 10 milioane de euro din bani europeni si un milion de la stat. De lucrari se ocupa o firma din Galati care a castigat licitatia.

Lucrarile sunt de mare anvergura si presupun inlocuirea suprastructurii tablierului podului principal, refacerea straturilor care asigura circulatia pe pod si chiar refacerea hidroizolatiei.

Asta inseamna ca toata vara lui 2011 trebuie sa circulam pe rute ocolitoare. Pentru soferii care transporta marfuri e cel mai rau.

Rute ocolitoare

Pot alege drumul vechi spre mare, adica DN 2- Bucuresti Urziceni, apoi DN2A Urziceni - Constanta.

O alta varianta este autostrada soarelui pana la Drajna, dupa care se trece pe drumurile nationale.

Pentru soferii de autoturisme, politistii de la Rutiera au pregatit un alt traseu. Vor merge pe autostrada Soarelui pana la Cernavoda, dupa care vor fi deviati pe Drumul judetean 223C, prin Cernavoda si vor iesi in localitatea Stefan cel Mare.

Cu alte cuvinte, fie va inarmati cu rabdare, fie luati trenul si faceti o jumatate de zi ori circulati in coloana de la Cernavoda pana la Constanta.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO