Plimbarile pe mare sunt noua placere a romanilor. Ofertele si noutatile de la targul nautic din Bucuresti

Dată publicare: 07-03-2015 18:57
Dată actualizare: 08-04-2015 07:06


Romanii incep sa prinda gustul plimbarilor pe mare. Dupa multi ani de criza, 2015 se anunta un an cu vanzari bune la ambarcatiunile mici, dar si cu o dublare a numarului de cursanti de la scolile nautice.

In plus, in tara noastra se produc din nou barci traditionale din lemn. Cine are o barca, fie ea si de 1000 de euro, se simte stapanul marii, ca Sebastian, care a iesit la o plimbare pe mare cu prietenii de cum a dat soarele.

"Am mai iesit de cateva ori si anul trecut. Noi o sa iesim pe vele si e foarte foarte tare senzatia", spune barbatul.

Scolile Nautice se lauda ca merg bine si ca in ultimii ani numarul cursantilor a fost in crestere. "In 2014 ni s-a dublat numarul participantilor la cursuri. Cursul dureaza 3 saptamani, dupa care se face practica la marina Limanu pe apa", a spus Ania Vladescu, marina Limanu.

Cei care vor sa se inscrie la curs trebuie sa aiba cel putin 18 ani. "Pentru un permis categorie C si D, deci cea pe interioare si 6 mile de coasta, pretul este de 500 de euro", a spus Valentin Oeru, partener scoala nautica.

500 de euro costa si o plimbare de 24 de ore cu acest velier fabricat in Franta.

Dar cum noua ne place sa fim proprietari, si producatorii si importatorii de barci anunta cresteri de vanzari. In special pe segmentul de ambarcatiuni mici de pana in 4 mii de euro.

"Se observa o crestere a interesului pentru ambarcatiuni, mai ales in segmentul 5-6, chiar 8 metri", spune Ionut Tudose, organizatorul targului.

Iar cele mai ieftine sunt ambarcatiunile fabricate chiar in Romania. Si cum nu sunt multi cei care isi permit sa cumpere un yacht sau o barca cu motor de cateva mii de euro, unii comercianti le-au venit in ajutor cu oferte interesante. De exemplu de la acest stand puteti sa cumparati orice barca in 12 rate.

"Aceasta este barca din lemn, nu e din plastic, nu este barca metal. Asta e diferenta. Are inca vibratia naturala, e un material viu, nu mort", spune Nicolae Bacila, manager firma de productie barci.

Daca vi s-a facut dor de o vacanta pe apa, va puteti cumpara o ambarcatiune de la targul nautic deschis zilele acestea in Bucuresti.


VIDEO PROTVPLUS.RO