Buchetul singuratic, obiceiul raspandit in toata lumea, care a ajuns in Romania. Gestul cu care poti sa bucuri un necunoscut

07-03-2015 18:55


Daca din intamplare zariti pe strada un buchet de flori abandonat, nu ezitati sa-l luati acasa, de teama ca ati putea fi acuzat de furt.

Cineva pe care sigur nu il cunoasteti l-a lasat acolo, ca sa va bucurati de el si sa va aduca zambetul pe buze. Obiceiul, care acum incepe sa prinda si la noi, este raspandit in toata lumea si se numeste "Buchetul Singuratic". Iar cea care l-a initiat a fost o tanara din Belgia, care acum doi ani a lasat pe o banca un astfel de buchet cu mesaj pentru un trecator cu noroc.

Abandonat pe o strada din Buzau, buchetul singuratic atrage privirile multor trecatori. Oamenii se opresc, citesc biletul si zambesc.

O doamna vede buchetul si citeste biletul: "Buchetul singuratic nr. 4. Sunt singur si caut o noua casa. Poate as putea locui cu tine sau cu cineva drag tie."

Sfioase, cateva doamne nu indraznesc sa ridice buchetul multicolor. La fel de timida este si o bunica. Nici un domn nu e mai curajos. Intr-un final, dupa cateva zeci de minute de asteptare, florile ajung poate acolo unde era cea mai mare nevoie de ele: la doi tineri indragostiti.

"Foarte interesanta ideea. Chiar i-am spus 'hai sa ne oprim sa vedem ce scrie pe bilet'. Era ceva... 'te invit la un zambet si platesc eu'. Chiar asta m-a distrat de minune", spun cativa tineri.

Buchete singuratice sunt abandonate in fiecare zi pe cate o strada, undeva in tara.

Cristina este florareasa, iar in micul ei boutique face zilnic un buchet de flori pe care il lasa la intamplare, pentru a-i bucura pe cei ce il gasesc.

Cristina prezenta un buchet pe care il va lasa: "Am folosit frezii, lalele, hipericum. As dori sa il primeasca o domnisoara si as dori sa ii aduca zambetul pe buze."

Tanara de 23 de ani vrea sa afle de fiecare data la cine ajung florile ei. Dupa ce le abandoneaza, sta la panda pana cand vede cine le ridica.

Ideea buchetului singuratic a pornit din Belgia si s-a raspandit repede in toata lumea.

Emiliy, initiatorul conceptului: "Conceptul este simplu: puneti mesajul "Ia-ma acasa" intr-o limba la alegere. Eu am ales franceza si olandeza... Si lasati florile intr-un loc public, pentru ca cineva sa le ia acasa."

Ideea a prins atat de bine inca are si o zi internationala care se sarbatoreste in fiecare an, pe 29 iunie. La noi, insa, este abia la inceput si multi sunt reticenti. Daca veti gasi pe strada un buchet abandonat si va hotarati sa il luati, anuntati acest lucru pe o Facebook. Astfel, cei care l-au lasat vor putea sti ca au facut pe cineva fericit.

Tags: flori, buchet, buzau,

VIDEO PROTVPLUS.RO