Pista de biciclete de 2,5 milioane de euro ce leaga Timisoara de Serbia, o "strambatura cu petice" care "te scutura"

Ultima actualizare: 28-03-2015 07:10

Controversata pista de biciclete care leaga Timisoara de Serbia a fost inaugurata miercuri. Partea romaneasca are 37 de kilometri, dar un sfert din ea e cu denivelari, spun revoltati biciclistii care au testat-o.

Sarbii au promis ca vor finaliza portiunea lor in cel mult doi ani.

"Pista, dupa parerea mea, arata foarte bine", spune constructorul. Insa cei care s-au plimbat miercuri pe cea mai lunga pista de biciclete nu sunt de aceeasi parere.

"Am venit azi sa receptionam o pista peticita si carpita. De la podul de la Sanmihaiu Roman, eu aproximez ca sunt cel putin 10 kilometri de pista compromisa", a spus Calin Ene, biciclist.

Un tanar a parcurs mai bine de jumatate din traseul de pana la granita si spune ca drumul e peticit pe aproape toata suprafata, plin de denivelari si in alte locuri e serpuit: "E cu crapaturi, cu fisuri, cu petice. In rest toate bune din punctul lor de vedere, toate rele din punctul nostru de vedere".

"Daca vii si te intorci faci cinci ore. Pai cinci ore sa te scuture nu e o placere. Plus ca vor veni turisti cand se va da drumul la sarbi si noi ne prezentam cu strambatura asta"
, a spus si un alt biciclist.

Aurel se plimba saptamanal pe acest traseu, e frumos, spune el, dar sunt multe denivelari.

"Pista, daca mergi putin mai redepe si ai o bicicleta fara suspensii, este un disconfort, te scutura si daca mergi intins, chiar simti, ca niste traverse de cale ferata", a spus Aurel Cotarca.

Lucrarile de amenajare a pistei transfrontaliere care va avea in total 75 de kilometri au fost facute cu bani europeni si au costat 2,5 milioane de euro. Vecinii sarbi mai au de lucru pana sa ajunga la granita cu pista.

"In 2017 vom putea sa ajungem pana in Zrenjanin doar cu bibicleta. O sa fie practic deschis si un punct de frontier, primul in Europa de acest gen", a promis Dusko Radisic, viceprimar Zrenjanin.

Soferii care se incumeta sa circule cu masina pe acolo risca o amenda de pana la 7.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO