Principesa Margareta si-a sarbatorit ziua de nastere la Castelul Peles. Klaus Iohannis si Prima Doamna, printre invitati

Ultima actualizare: 28-03-2015 07:10

Alteta sa regala Principesa Margareta si-a sarbatorit ziua de nastere la castelul Peles. La dineul oficial au participat si presedintele Klaus Iohannis, alaturi de sotia sa, Carmen, dar si alti invitati de seama.

De-a lungul zilei de miercuri, mai multe personalitati, artisti, si academicieni au primit distinctii din partea Casei Regale.

La castelul Peles a fost organizat dineul oferit de Principesa Margareta. Pe masa au fost aliniate cu precizie matematica farfuriile jubiliare ale principelui Radu, suflate cu aur, si tacamuri de argint. La 19 fix, cei 29 de invitati de onoare au fost pofititi in sufrageria regala.

Principesa a comandat, pentru oaspetii sai, un meniu simplu, dar extrem de elegant: mousse de somon cu avocado, friptura de vita cu sos de vin si mustar. Cina se incheie cu o prajitura aniversara. Invitatii trebuie sa respecte toate regulile de protocol; de pilda, au voie sa discute in timpul mesei doar cu vecinul din stanga sau dreapta. Dineul se va incheia la ora 21, cu discursul principesei Margareta.

Alteta sa Regala a avut un program incarcat toata ziua. Dimineata a vizitat primaria Sinaia, unde gazdele i-au cerut sa planteze un brad.

"Aaaa, imbatranesc. Ha, ha. E mult mai frumos sa vad ceva facut cu multa grija si imi place ideea de acest Verde Crud si ii felicit", a spus Principesa Margareta.

Apoi, Principesa Margareta a inmanat mai multe distinctii. Acesta este, poate, cel mai impresionant moment din viata pianistei Alexandra Dariescu. Primeste o decoratie din mana Principesei Margareta, dupa ce a cucerit marile scene ale lumii.

Alexandra Dariescu ne dovedeste ca talentul si munca sunt suficiente pentru a castiga admiratia tuturor. Tanara pianista marturisea ca si-a construit cariera muzicala exersand pe instrumentele altora.

"Daca n-ai pian, nu esti pianist. Inainte mergeam si stateam la coada. Ca de obicei. Toata viata mea am stat la coada la sali de studiu. Acasa in Iasi ma sculam la 4 dimineata si mergeam la Conservator ca sa studiez, inainte sa inceapa orele la 8", spune Alexandra Dariescu.

Alaturi de Alexandra, au mai primit distinctii reprezentanti ai marilor universitati de tara, artisti apreciati, academicieni de valoare, printre care guvernatorul BNR Mugur Isarescu si episcopul Vincentiu al Sloboziei si Calarasilor si jurnalistul Mircea Carp.

 

Împreună cu soția mea am participat aseară la dineul oficial oferit de Casa Regală la Castelul Peleș, cu ocazia zilei de...

Posted by Klaus Iohannis on Thursday, 26 March 2015

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO