Peste 6.000 de angajati ai CFR Marfa vor fi disponibilizati!

Ultima actualizare: 21-10-2012 07:57
sindicate CFR

Acestia vor fi concediati cel mai tarziu de la 1 martie 2010, fara salarii compensatorii, potrivit programului de restructurare trimis de administratie sindicatelor.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat ca sindicatele au fost notificate vineri ca vor fi disponibilizati 6.380 de salariati din cei 16.220 de la CFR Marfa.

Mantescu a precizat ca luni se va intalni cu toti liderii de sindicat pentru a analiza programul de restructurare. A subliniat insa ca nu este de acord cu acesta, precizand ca de la CFR Calatori nu s-au primit propuneri pentru disponibilizari.

Situatia este cu adevarat dramatica in intreaga tara. S-a ajuns la cazul in care 1 din 4 romani intampina noul an fara loc de munca.

De exemplu, la o fabrica de la Deva, 108 muncitori au stat in noiembrie acasa, cu 75% din leafa. Oamenii sunt de-a dreptul disperati.

Dam peste aceeasi situatie si la Sibiu, unde alti 500 de romani angajati in constructii se vor multumi cu un concediu fortat de sarbatori.

Si la Iasi situatia este dramatica. 300 de angajati de la fostul combinat de utilaj greu au aflat ca vor fi dati afara si ca isi vor petrece sarbatorile in saracie. In aceeasi firma si cei 700 de angajati ramasi inca la serviciu se tem ca nu vor lua un leu de Craciun si Anul Nou. Iar lucrurile stau la fel de rau in tot judetul. O alta firma, insa de constructii, a concediat 80 de oameni, pentru ca nu mai avea comenzi.

Tragic este ca lucrurile merg tot mai prost, daca ne gandim ca in decembrie trecut doar 1.000 de angajati erau in somaj tehnic in toata tara.

Angajatorii din mediul privat au anuntat ca vor face aproximativ 30.000 de concedieri pana la finele anului, iar cele mai multe vor fi facute in luna decembrie. Asta in conditiile in numarul celor ramasi pe drumuri a trecut deja de 680.000.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO