Perspective sumbre! Inca 30.000 de someri pana la sfarsitul anului


Ultimul update: Luni 25 Iunie 2012 10:14
Data publicarii: Joi 10 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Vin sarbatori fara strop de speranta pentru mii de angajati din sectorul privat. Dupa un an negru, in care patronii lor s-au chinuit de-a dreptul sa reziste pe piata, iar in multe cazuri au ramas fata comenzi, sunt trimisi tocmai acum in somaj tehnic.

 

Cu alte cuvinte, ce pretentii sa mai ridice in privinta primelor de Craciun, cand nu mai sunt, de fapt, nici bani de salarii.

Una dintre cele mai mari firme din Romania, Carpat-Cement a trimis in somaj tehnic pentru doua luni 582 de oameni, mai exact jumatate dintre angajati. Anul acesta, vanzarile de ciment au scazut cu 20% fata de 2008. Directorii cer cu disperare o mana de ajutor din partea statului.

La o fabrica de la Deva, 108 muncitori au stat in noiembrie acasa, cu 75% din leafa. Oamenii sunt de-a dreptul disperati.

Dam peste aceeasi situatie si la Sibiu, unde alti 500 de romani angajati in constructii se vor multumi cu un concediu fortat de sarbatori.

Tragic este ca lucrurile merg tot mai prost, daca ne gandim ca in decembrie trecut doar 1.000 de angajati erau in somaj tehnic in toata tara.

Angajatorii din mediul privat au anuntat ca vor face aproximativ 30.000 de concedieri pana la finele anului, iar cele mai multe vor fi facute in luna decembrie. Asta in conditiile in numarul celor ramasi pe drumuri a trecut deja de 680.000.

 

Italia a iesit din recesiune in trimestrul III, cu o crestere a PIB de 0,6%
Am pierdut sansa de a primi banii de la FMI in 2009. Nu s-a predat bugetul!
Imaginea dura a saraciei! Si-au facut aprovizionarea de la groapa de gunoi
VIDEO PROTVPLUS.RO