E jale! Din ce in ce mai multi romani raman fara loc de munca


Ultimul update: Duminica 30 Septembrie 2012 11:47
Data publicarii: Joi 26 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In loc de prime si de daruri pentru copii, tot mai multi romani primesc de la serviciu instiintarea ca luna decembrie o sa ii prinda pe drumuri.

In Moldova, fabricile dau afara peste 1500 de oameni. Problema este ca nu vor lua salarii compensatorii si poate nici macar pe ultimul.

La Iasi, de pilda, situatia este dramatica. 300 de angajati de la fostul combinat de utilaj greu au aflat chiar joi ca vor fi dati afara si ca isi vor petrece sarbatorile in saracie. In aceeasi firma si cei 700 de angajati ramasi inca la serviciu se tem ca nu vor lua un leu de Craciun si Anul Nou. Iar lucrurile stau la fel de rau in tot judetul. O alta firma, insa de constructii, a concediat 80 de oameni, pentru ca nu mai avea comenzi.

Innebuniti la gandul ca vor rabda de foame muncitorii vor sa se judece cu patronii care n-au comentat motivele disponibilizarilor.

Si la Aiud peste 200 de salariati ai uzinei metalurgice sunt lefteri de luni de zile.

Nici la Brasov situatia nu este mai buna: o groaza de oameni au si uitat ca vin sarbatorile. In acelasi judet de la inceputul anului peste 1.000 de persoane au fost nevoite sa se descurce din ajutorul de somaj. Nici 10% dintre cei concediati nu si-au gasit un alt loc de munca.

 

Guvernul are de ales: mareste TVA-ul sau concediaza si mai multi bugetari
Agentiile guvernamentale, restructurate! 7800 de bugetari vor fi concediati
Guvernul concediaza peste 10.300 angajati din sectorul feroviar!
VIDEO PROTVPLUS.RO