Peste 20.000 de copii sarmani s-au bucurat de Sarbatori datorita Germaniei: 17 TIR-uri cu dulciuri nemtesti

Ultima actualizare: 31-12-2014 07:14

17 TIR-uri ticsite de dulciuri, abia sosite din Germania, au adus numai bucurie in sufletele a peste 20.000 de copii sarmani din Bistrita Nasaud, Cluj si Suceava. Multi nu au gasit nimic sub brad, anul acesta.

Lucrurile au fost indreptate de niste elevi nemti, care an de an se gandesc si la cei cu mai putine posibilitati si le fac donatii. Nerabdatori, unii copii s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a ajunge in curtea scolii, acolo unde erau asteptate darurile din Germania.

Alin, presedinte Asociatie Tasuleasa: "Ne dorim cel mai mult ca acesti copii care au primit ani la rand cate un cadou sa faca si ei la randul lor un cadou mai departe. Astazi primesti, ramai dator, cand dai mai departe, te-ai descarcat de datorie."

Aproape 1000 de profesori, jandarmi, pompieri, dar si voluntari, au impartit darurile in cele 160 de localitati. Copilasii s-au bucurat cel mai mult pentru cicolata primita.

Monica Miriṭă: "Pentru ei inseamna bucurie. Foarte bine ca sunt si pentru scoala rechizite, dulciuri, alimente. Suntem foarte incantati."

Fericirea este cu atat mai mare cu cat, pentru unii, acesta este primul semn pe care il primesc de la Mos Craciun. Chiar si asa, se gandesc sa imparta din cadoul pe care l-au primit cu fratii sau prietenii lor.

Cei care au venit fara parinti au fost nevoiti sa depuna un pic de efort.

Voluntarii sosesc de 12 ani in preajma Craciunului. Dupa ce tirurile vor colinda toate localitatile, coletele ramase vor fi donate bisercilor pentru ca acestea sa le imparta familiilor nevoiase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO