Peste 20.000 de credinciosi au stat la coada ca sa se roage la moastele Sfantului Dumitru
De sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului, peste 20.000 de credinciosi au asistat la slujba oficiata de preoti romani si greci, pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti.
A fost a patra zi in care oamenii au stat la coada ca sa se roage la moastele Sfantului, depuse in apropierea Patriarhiei.
Legenda spune ca Sfantul Dimitrie cel nou, ocrotitorul Bucurestiului, s-a nascut la sud de Dunare in satul Basarabov si a trait in credinta si rugaciuni, intr-o pestera sapata in stanca langa raul Lom. La cativa ani de la moartea sa, localnicii i-au gasit trupul intact.
Locuitorii acelui sat au vazut deasupra apei o flacara si crezand ca este o comoara au cercetat acel loc. S-a dovedit comoara a fi mai de pret, au gasit trupul neputrezit, care imediat a inceput sa faca minuni, tamaduind o fata bolnava din sat.
Moastele Sfantului au fost aduse in Bucuresti in 1774 si a salvat orasul de holera, spun credinciosii. Iar in 1827, cand orasul a fost lovit de seceta, Sfantul a adus ploaia.
De atunci, oamenii vin in fiecare an de Sfantul Dimitrie sa se roage la moastele lui pentru sanatate si bunastare, asa cum se intampla si in aceste zile pe Dealul Mitropoliei.
Insa unii au uitat de credinta cand ... au inceput sa se imparta sarmalele.
Raclele cu moastele Sfintilor Dimitrie, Artemie si Sfanta Imparateasa Elena, precum si icoana Sfintului Constantin vor ramane pe Dealul Mitropoliei din Capitala pana marti.
Sursa: Pro TV
Etichete: credinciosi, religie, moaste, sfantul dimitrie,
Dată publicare:
27-10-2013 18:22