Pensiile ar putea creste cu 13%, desi Guvernul se impotriveste!


Ultimul update: Sambata 21 Ianuarie 2012 03:04
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Parlamentarii din Comisia de Munca au votat astazi un amendament la legea bugetului prin care valoarea punctului de pensie ar fi majorata cu aproape 100 de lei.

Ministrul muncii le-a explicat alesilor ca nu are de unde sa scoata banii. Oricum, mai este nevoie de cateva etape pana la ultimul cuvant.

Atenti cu pensionarii, social-democratii au propus modificarea bugetului asigurarilor sociale de stat si majorarea punctului de pensie de la 732,8 la 826,2 lei. Ideea a avut si sustinerea liberalilor. Nu si a ministrului muncii.

45% din valoarea punctului inseamna inca 1,5 miliarde de euro pe care trebuie sa ii acopere cineva. (...) Discutiile cu Fondul si cu CE au fost de a ingheta nominal pensiile.
Mihai Seitan, ministrul muncii
Propunerea a fost votata, dar ar trebui sa fie sustinuta si in plenul Parlamentului, la dezbaterea bugetului.

Daca e sa calculam dupa majorarea propusa astazi de parlamentari, veniturile pensionarilor vor creste din aceasta luna cu aproximativ 13%. Asta inseamna ca, la un venit de o mie de lei, majorarea ar putea fi de aproximativ 130 de lei. Deloc neglijabila, mai ales ca vorbim despre un an de criza, in care veniturile bugetarilor, alocatiile, ajutoarele sociale si salariile sunt inghetate.

De altfel, acesta a fost si mesajul ministrului muncii. El a prezentat astazi bugetul ministerului in fata alesilor din Comisiile de Munca si le-a explicat ca majorarea propusa de ei ar totaliza 1,5 miliarde de euro, bani pe care bugetul nu are de unde sa ii acopere.

Primul NU in alianta PDL-UDMR! Ungurii nu vor ca pensiile sa fie inghetate
Vesti din ce in ce mai proaste: 80.000 de bugetari, pusi pe liber in 2010
Pensiile vor fi inghetate anul viitor la nivelul din octombrie 2009
VIDEO PROTVPLUS.RO