Pe langa carnea de miel, romanii pot alege, de Paste, curcan sau ied
Construim traditii pe masura ce medicul, cantarul sau dorinta de noi arome ne sugereaza o schimbare. Asa se face ca tot mai multi romani vor aseza pe masa de Paste, alaturi de miel sau in locul lui, fripturi din curcan, ied, iepure ori berbecut.
Sunt carnuri mai scumpe, dar mai sanatoase. In rest, bani sa fie, ca pofta vine mancand.
De exemplu, iedul va merge spre piata cu un pret similar mielului. Vor fi pe masa de Pasti si mielul, dar si curcanul.
Carcasa costa intre 15 si 20 de lei kilogramul. Cel mai zdravan curcan cantareste cat un miel mic, are seleniu, potasiu si proteine lejere.
In ceea ce priveste iepurele, el trebuie oricum atent prelucrat, spun si crescatorii romani.
Oricine gusta o data spata fragezita cu vin, frecata cu rozmarin, aburita-n coniac si pusa pe pat de legume va recidiva cu siguranta. Fie sarbatoare sau nu!
Citeste si:
Un bazin de apa dulce din Oceanul Arctic ar putea modifica clima Europei
Pestii mutanti de langa Fukushima. Radiatiile atomice nasc monstri