Pasi marunti pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic din Capitala
Alte cinci blocuri din Capitala, incadrate in clasa I, vor fi consolidate din primavara. E un numar mic in comparatie cu cele peste 100 de imobile cu bulina din Bucuresti, care ar putea sa cada la primul cutremur puternic.
Dar mare, daca ne gandim ca in ultimii ani au fost reparate doar 11 imobile. Rezultatul este unul avantajos pentru proprietari, dar e un drum lung si anevoios pana la final.
Doamna Ecaterina se lupta cu greutatile consolidarii. De cand au inceput lucrarile, adica din iulie, nu mai are nici caldura, nici apa calda si nici gaze.
Primaria ii putea da o locuinta in blocurile pe care le are pe cheiul Dambovitei, dar nu a vrut sa se mute acolo. A aflat de la vecini ca acele apartamente nu au incalzire, iar lifturile nu merg.
In ultimii zece ani in Bucuresti au fost consolidate 11 blocuri. Alte zece sunt acum in executie si pentru inca cinci a fost aprobata finantarea.
Un metru patrat de consolidare ajunge la 350 de euro. Pentru un apartament de trei camere, o familie ar trebui sa plateasca 25 de ani o rata lunara de 80 de lei. Din pacate, acestia nu sunt singurii bani pe care oamenii ii vor da. Consolidarea nu inseamna si renovarea apartamentelor.