Parlamentul decide soarta locatarilor buni-platnici din blocurile care au apa taiata. Ce apometre trebuie sa isi puna
Camera Deputatilor voteaza marti o serie de modificari la serviciului de alimentare cu apa si de canalizare care sa le faca viata mai usoara bun-platnicilor
Modificarile la legea 241/2006 au trecut deja de Senat, astfel incat deputatii sunt camera decizionala. Ele au fost propuse de senatorul PSD Leonard Cadar si au rolul de a le le oferi cetatenilor posibilitatea de a se bransa individual la sistemul de alimentare cu apa. La ora actuala, legea le permite doar operatorilor de astfel de servicii sa solicite incheierea de contracte, nu si persoanelor fizice.
O alta modificare se refera la posibilitatea ca locatarii bun-platnici din blocurile care au apa taiata ca urmare a restantelor sa se branseze individual, lucru care pana acum nu era permis. „La cererea persoanelor fizice sau juridice, membri ai asociatiei de proprietari, se pot incheia contracte individuale de prestari servicii privind furnizarea apei reci si de canalizare direct cu furnizorul de servicii. In cazul furnizarii apei reci, se va executa racord separat de cel existent al asociatiei de proprietari, conform legislatiei in vigoare aferente utilizatorilor individuali”, se arata in alineatul care va fi votat marti de deputati. Acestia au propus si o modificare prin care se specifica faptul ca achizionarea si montarea contoarelor pentru acesti proprietari este obligatia operatorului sau detinatorului instalatiei publice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Guvernul a prezentat insa o serie de modificari mult mai ample ale legii, care prevad ca nu se poate trece la contorizarea individuala decat daca acesta se face in toate apartamentele. De asemenea, in varianta Guvernului, montarea, verificarea si inlocuirea contoarelor este platita de locatari si este obligatorie instalarea de contoare cu citire la distanta, adica cele cu transmisie radio, mai costisitoare decat apometrele normale.
De asemenea, proiectul vrea sa elimine situatia in care asociatiile de proprietari nu pot lua decizii privind contractele de apa si canalizare fiindca legea cere ca acestea sa se ia cu unanimitate. In noua varianta va fi nevoie de acordul majoritatii proprietarilor imobilului respectiv.
Sursa: Pro TV
Etichete: facturi, apa, locatari, contor, imobil, apometre,
Dată publicare:
30-06-2015 14:37