Până la 31 decembrie, firmele pot redirecționa 20 la sută din impozitul pe profit pentru un spital
În secția de Oftalmologie a spitalului Marie Curie, medicul Cristina Nițulescu face tot felul de giumbușlucuri pentru a ține atentă o mână de om. Matias are doi ani. Pe când avea doar câteva luni, părinții au primit cumplita veste că are cancer.
Florentina Ionescu, mama lui Matias: ”Am fost dărâmată. Nu este ușor să stai cu copilul în spital, să îți vezi copilul bolnav să-l vezi că plânge. E foarte greu.”
În vestul Europei există tratamente pentru astfel de afecțiuni, se fac o dată pe lună, așa că Matias a fost nevoit să meargă de mai multe ori în Elveția. În pandemie, drumul spre alte țări pentru micuții pacienți n-a mai fost posibil. Pentru a-i ajuta, în Elveția a mers medicul Nițulescu la studii și a cumpărat un aparat de câteva zeci de mii de euro, pentru a face tratamente aici.
Totul s-a întâmplat cu susținerea Asociației Dăruiește Viață.
Cristina Nițulescu, medic: ”E un cancer, dacă îl diagnostichezi la timp și îl tratezi cum trebuie corect, nu numai că salvezi viața copilului, salvezi ochiul, vederea lui.”
Această e ținta asociației Dăruiește Viață, să ofere copiilor tratamente la standardele timpurilor pe care le trăim, aici în România. Spitalul construit de Asocietie din donație e în picioare, va intra în probe în a doua parte a anului viitor, după care va intra în circuitul spitalelor de stat, cu acces gratuit pentru toți pacienții.
Alex Dima: ”Și povestea nu se oprește aici. Acolo în curte va fi ridicată o a doua clădire în care vor fi mutate toate secțiile din actualul spital Marie Curie. Până în acest moment, peste 350.000 de români au donat și donează prin SMS și peste 5600 de firme au sărit în ajutorul acestui spital. Când toate secțiile vor fi mutate în această clădire și în cea care se va construi acolo, actualul spital, această clădire gri și tristă va intra în reabilitare. Aici vor fi amenajate săli de clasă, spații de cazare și multe altele. Împreună construim această poveste.”
Oana Gheorghiu, vicepreședinte Asociația Dăruiește Viață: ”E nevoie să investim și în personalul medical. Să investim și în două clădiri, e nevoie să creem acel campus medical, primul în România care să asigure copilului un tratament complet și complex.”
Terapia durerii este unul dintre cursurile organizate de asociație pentru medicii din spital cu specialiști veniți din vest.
Eugen Oleineac, medic ATI: ”Dacă copilul se situează la față tristă, probabil are un scor de durere foarte mare și atunci noi trebuie să acționăm în consecință..Nu e normal să te doară. Este normal dacă vii în spital să beneficiezi de cea mai bună experință posibilă. ”
Firmele din România au posibilitatea până pe 31 decembrie să redirecționeze 20 la sută din impozitul pe profit către proiectul care se construiește la Spitalul Marie Curie. Găsiți formularul pe daruiesteviata.ro, procedura este foarte simplă.
Iar cu un SMS la 8864 cu mesajul SPITAL puteți contribui cu 4 euro pe lună.
Împreună ne facem bine!