Recomandarea UE care ne va paraliza definitiv traficul: 30km/h, viteza maxima pe 75% din strazi


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 19:41
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2011 18:04
Categorie: Stiri Sociale

Soferi ai Uniunii, vi se pregateste ceva in Parlamentul European. Oficialii de la Bruxelles ar vrea sa circulati cu 30 de kilometri pe ora pe anumite strazi din orase.

Adica pe cele cu o singura banda pe sens si fara piste pentru biciclisti. Aproximativ trei sferturi din strazile Romaniei. Ar scadea astfel numarul accidentelor, pentru ca cei de pe biciclete ar fi mai feriti.

Deocamdata propunerea face parte dintr-o rezolutie a parlamentului european care insa va capata curand valoare de lege in toata europa. Sa nu uitam totusi ca, la nivel european, fiecarui accident fatal ii corespund alte patru in urma carora oamenii raman cu dizabilitati. Asta ca sa nu mai punem la socoteala si ca Europa scoate anual din buzunar 130 de miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere.

Experienta ne arata ca mai ales in Capitala sa mergi cu o viteza de 30 de kilometri la ora inseamna ... probleme.

Daca ar fi sa ne luam dupa propunerile din rezolutie, in aproape toata tara ar trebui sa se circule cu viteza melcului.

La asta se gandesc si politistii care ar vrea sa aplice aceasta regula selectiv - doar in zonele cu foarte multe accidente.

O alta recomandare este legata de zonele rezidentiale, adica, asa cum sunt definite de lege, acele perimetre in care se afla numai locuinte si unde frecventa mare a pietonilor si copiilor care se joaca impun reducerea vitezei pe toate strazile. Europenii ar vrea viteza de 30 de kilometri pe ora si aici.

Parlamentul European ne mai propune ca romanii care au 17 ani sa poata conduce un autoturism daca au alaturi o persoana adulta cu permis de conducere. Modelul, folosit in Statele Unite ale Americii , le-ar da tinerilor posibilitatea de a capata experienta, in conditii sigure.

Anul acesta, adolescentii care s-au urcat la volan fara sa abia permis si insotitor au produs 16 accidente, in care 4 oameni au murit si alti 15 au fost grav raniti. 

VIDEO PROTVPLUS.RO