Orasul Breaza, transformat intr-o uriasa groapa de noroi, din cauza lucrarilor la reteaua de apa. Scuzele executantilor

11-03-2015 07:59

Strazile din orasul Breaza, din Prahova, arata ca adevarate transee, se plang localnicii, care depun zilnic plangeri la primarie.

Din cauza lucrarilor de reabilitare si modernizare a retelei de apa si canalizare, drumurile sunt acoperite de noroi, iar pentru oameni au devenit un cosmar.

Autoritatile spun ca au amendat de mai multe ori firmele care se ocupa de proiect. Acestea sustin ca vremea le-a incurcat.

Lucrarile de reabilitare si modernizare a retelei de apa si canalizare din Breaza au inceput in august 2014, la un an dupa ce a fost organizata licitatia. De atunci, oamenii se plang ca orasul s-a transformat intr-o imensa groapa de noroi.

Reprezentantii firmelor din Spania, care ar fi trebuit sa se ocupe de canalizare, au subcontractat lucrarile. Si-au cerut scuze fata de cetateni, dar spun ca problemele au aparut din cauza vremii nevaforabile.

Juan Andres, reprezentantul firmei de constructii din Spania: "Avem problema climei, acum nu putem reface anumite strazi din cauza vremii."

Ca si la Comarnic, au fost alocate fonduri europene pentru asfaltarea strazilor. Dar, daca nu sunt gata la timp sapaturile pentru canalizare, exista riscul ca banii pentru modernizarea drumurilor sa nu mai poata fi folositi.

Costin Balasescu, primarul orasului Breaza: "Eu sper ca antreprenorul si echipele care lucreaza sa isi dea interesul si sa lucreze corect si in aceelasi timp sa lucreze ca in Europa, sa respecte cetateanul."

Termenul de finalizare a lucrarilor de extindere a canalizarii si modernizare a retelei de apa era iunie 2015, dar va fi prelungit pana la sfarsitul anului. Costurile proiectului se ridica la 40 de milioane de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO