Oferte variate la Targul de Turism Romexpo. Diferenta intre o vacanta de 60 de euro in Grecia si una de 20.000, in Groenlanda

Ultima actualizare: 19-02-2017 07:10

Daca v-ati saturat de iarna si de frig, atunci este momentul sa va ganditi la o vacanta, la cald.Targul de Turism de la Romexpo are oferte pe alese. Cu putin noroc, puteti sa beneficiati de reduceri de 60% pentru destinatii ca Spania, Turcia ori Grecia.

In cazul in care vreti mai departe, agentii va tenteaza cu o croaziera in Oceanul Arctic, un circuit in Africa sau Bahamas, unde puteti sa inotati alaturi de... porci.

In perioada targului, un sejur de 7 zile, in Thassos, costa 60 de euro/persoana. Unul in Corfu incepe de la 30 de euro pentru 5 nopti de cazare, in timp ce pentru o saptamana la Kusadasi o sa dati 140 de euro de persoana.

Marius Berca, manager operational agentie de turism: "Preferata e Grecia. Pachetele pleaca de la 17 euro de persoana in Zakintos, vila 3 stele, iar zilnic sunt cate 20 de vacante la care tranportul cu autorcarul e 1 euro dus/ intors."

Exista si oferte ceva mai exotice. Sapte nopti de cazare la un hotel de 4 stele din Thailanda costa 943 de euro, in timp ce o vacanta in Mauritius incepe de la 1805 euro. In schimb, statiunile din Egipt sau Mallorca, Tenerife si Gran Canaria costa aproximativ 500 de euro. Este bine sa stiti ca in perioada targului toate taxele de aeroport sunt incluse. Plecarile sunt programate din Bucuresti, Arad, Timisoara sau Suceava.

Cei care nu se feresc sa plece in varf de sezon pot beneficia de acelasi pret din iunie pana in luna octombrie.

Elena Anghel, director agentie de turism: "Hoteluri de 4-5 stele cu 299 de euro, plus transport, avion cu loc la business class, transfer de la aeroport la hotel, cazare, sapte mese, bauturi... mesele pe care si le doreste orice om intr-o vacanta."

Inedite sunt sejururile in Africa, Bahamas sau Groenlanda, insa un sejur de 10 zile costa aproximativ 2.000 de euro.

Alin Burcea, director agentie: "Ghana, Togo, Benin - e un circuit spectaculos. Chiar Africa neagra, nedezvoltata. Africa de Sud, Kenya, Uganda, la gorilele albastre. E hit acum sa vezi gorilele."

Ciprian Enea, consultant turism: "O croaziera de doua saptamani poate sa coste 15-20.000 de dolari de persoana. Pleaca din Groenlanda si se termina in nordul inghetat al Canadei sau Alaksa. Eschimosi care ne intampina in comunitati, ne invata sa mancam carne de foca."

Ana Goicea, PR agentie de turism: "Cei care ajung in Bahamas pot face excursii excentrice. Insula Exuma are o comunitate de porci, iar turistii pot inota cu porcii."

Insa, atunci cand cautam oferte, trebuie sa fim atenti ca toate reducerile si beneficiile sa le regasim atat pe pliante, cat si in contracte.

Laura Pascu, Protectia Consumatorilor: "Putem sa vedem cazuri de 25 reducere si sa scrie doar cazare sau avion. Trebuie sa vedem ce include acea cazare. E posibil sa nu regasim oferta completa in contract sau sa regasim in contract cu preturi suplimentare."

Targul de Turism de la Romexpo este deschis pana duminica.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO