Oaza de civilizatie de pe Autostrada Soarelui, "ascunsa" intr-o toaleta publica. Povestea impresionanta a domnului Fodor

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08

In Romania, lucrurile care ar trebui sa fie firesti au ajuns sa fie tratate ca exceptionale pentru ca sunt din pacate...tot mai rare. Iata insa ca ingrijitorul unei toalete publice de pe Autostrada Soarelui reuseste sa ne castige toata admiratia.

Domnul Fodor curata chiuvetele si closetele pana la stralucire si chiar ii intampina pe turisti cu trandafiri. Oamenii il felicita pentru treaba bine facuta, iar el le raspunde modest ca-si face doar meseria. Povestea lui a ajuns in mediul virtual si a fost redistribuita de peste 17 mii de ori.

Ne aflam pe Autostrada Soarelui la toaleta publica de la km 206, pe sensul spre mare si avem impresia ca am nimerit mai degraba la un popas. Se ocupa de asta domnul Fodor. Interiorul pur si simplu straluceste. Niciodata nu lipsesc sapunul sau prosoapele de hartie. Iar in dreptul fiecarei chiuvete se afla in permanenta flori proaspete asezate in glastre improvizate din doze de suc. Angajatul este convins ca omul sfinteste locul si ca munca - indiferent de natura ei - trebuie facuta cu drag si cu simt de raspundere.

"- De cate ori faceti curatenie pe zi?
- Continuu, dupa fiecare persoana care intra, trebuie sa intri sa verifici, nu toti au bunul simt sa lase curat"

Cand termina de spalat domnul Fodor isi face de lucru in gradina improvizata pe terenul verde din fata toaletei. Are aici ceapa verde, salata, trandafiri si panselute.

"- Mai bine dam cu sapa, decat sa dormim.
- Au fost turisti care v-au cerut salata? A
- Multa lume a apreciat si a poftit. Si i-am servit, de ce nu? de unde dai, Dumnezeu iti da."Omul nostru nu a avut o viata usoara. Este cel mai mare din opt frati, asa ca trudeste de copil. Anul trecut a ramas fara slujba si se considera norocos ca a gasit acest post de ingrijitor, unde primeste salariul mediu pe economie. Marele lui regret este ca la cei 55 de ani este inca singur.

"Cea mai mare dorinta a mea este sa fiu sanatos si, la varsta asta, sa-mi intemeiez o familie, desi e cam tarziu, dar niciodata nu e prea tarziu.
- Cum ar trebui sa fie sotia?
- Harnica, asa imi place mie si fidela"

Din fericire munca acestui om harnic incepe sa fie apreciata.

"Extraordinar! o oprire spre mare nemaipomenita. ne-am bucurat de curatenia pe care am gasit-o. chiar nu ne asteptam."

O tanara i-a scris pe Facebook povestea care a devenit in scurt timp viral. In mai putin de o saptamana a strans zeci de aprecieri si peste 17 mii de redistribuiri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO