Odata cu topirea zapezii, Bucurestiul se arata in toata splendoarea plin de noroi, resturi alimentare si dejectii de animale. Responsabili pentru aceasta imensa lada de gunoi sunt in primul rand oamenii.

Multora nu le pasa de orasul lor, dar nici de faptul ca risca amenzi serioase daca isi lasa animalele de companie sa se usureze in mijlocul trotuarului.

La fel de adevarat este ca si daca vor sa stranga mizeria nu au unde sa o arunce, pentru ca nimeni nu se ingrijeste sa existe cosuri de gunoi peste tot. Inclusiv in parcuri.

Cei care trec pe strada Nucsoara din Sectorul 6 sunt nevoiti sa faca slalom printre dejectii. Si, din pacate, asa arata mai toate strazile din Bucuresti.

Revoltati nu sunt doar cei care nu au animale. Domnul Sever se declara indignat de lipsa de bun simt a unora: "Vai de mine, e o mizerie."

In parcul Crangasi, politistii de la Sectorul 6 stau vigilenti cu ochii dupa cei care isi plimba cateii.

Spre deosebire de alte tari europene, unde stapanii animalelor gasesc la tot pasul dispozitive cu pungi si manusi, la noi sunt foarte putine si de multe ori sunt si goale.

Asadar, oamenii sunt nevoiti sa isi cumpere singuri aceste lucruri. Iar cei care sunt prinsi de politistii locali ca nu strang mizeria lasata de animalele lor risca o amenda intre 200 si 500 de lei.

Cert este ca deja in prima luna din an, zeci de bucuresteni au fost buni de plata pentru ca s-au facut ca nu vad ca animalul lor de companie s-a usurat pe unde a apucat.