"O, brad frumos, mai bine te dau mai ieftin, decat sa te bag pe foc!"
Cam asa au adaptat vineri colinda comerciantii care nu s-au mai lacomit ca in alti ani. Ba chiar au facut promotii, numai sa nu se intoarca iar cu marfa acasa.
Cumparatorii experimentati stiau insa ca in ajun se poate negocia mai bine ca oricand, asa ca multi au amanat momentul pana vineri dupa-amiaza.
Preturile de 30-50 de lei sunt valabile pentru brazii romanesti. Pe cei adusi din Olanda, Danemarca sau Norvegia vanzatorii cer de trei-patru ori mai mult. Si aici insa, avem promotii. De la 250 acum trei zile, la 200.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Daca in Bucuresti mai gaseai vineri pomi in mai toate pietele, prin tara a cam batut vantul prin crengute. Brazii s-au vandut mai repede si pentru ca importatorilor le-a fost teama sa mai aduca tone, iar padurarii s-au ferit sa mai taie cu nemiluita si sa ramana cu marfa. Cei de la Romsilva, de exemplu, au scos la vanzare 25.000 de bucati, fata de 125.000 in 2009.
Cei care nu se indura sau pur si simplu nu au de unde sa dea 200-300 de lei si-au ales brazi romanesti, mai putin stufosi, dar mai ieftini. Chiar si crengutele s-au vandut cu 5 lei, iar bradutii pe care poti sa-i tii pe masa, ca o floare de apartament, cu 15 lei.