Vrei cel mai frumos brad din lume? Trucuri pentru un pom la moda

×
Codul embed a fost copiat

Globurile mari, figurinele cu personaje de basm si combinatia de maro cu sclipici sunt noutatile anului 2010 pentru decorarea bradului de Craciun. Iar panglicile din tul sau satin inlocuiesc  beteala clasica.

Impodobitul bradului a fost intotdeauna, dincolo de traditia in sine, ocazia din an in care putem da frau imaginatiei cu mijloace la indemana oricui.

Daca in bradul bunicii puneam cu precadere fructe si bomboane, nu acelasi lucru se mai practica astazi. In fata multitudinii de culori si de forme, decoratiunile care mai de care mai ingenioase iau ochii, si nu putini dintre noi gasesc cam greu raspunsul la intrebarea: “Oare ce sa aleg?”

Dincolo de principiul ca fiecare isi face bradul cum vrea, dupa cum isi poate permite, evident, in aceste timpuri de criza, specialistii in domeniul artelor plastice vin cu idei si sfaturi care ne-ar putea ajuta sa avem, totusi, un brad ca in reviste.

Bradul traditional si stilul natural

Citește și
Mos Craciun
Rudolph si Rudolphita asteapta sa te plimbe cu sania lui Mos Craciun
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Se spune ca in materie de moda, clasicul este etern si nu da gres niciodata. Acelasi lucru functioneaza si in cazul brazilor de Craciun. Cea mai sigura si cea mai simpla varianta pe care o avem la indemana este traditionalul brad al bunicii, cu ornamente retro, “mostenire” de familie, printre care isi pot face prezenta discreta si cateva bomboane, figurine din turta dulce si portocale. Pentru bradul copilariei, putem alege decoratiuni din materiale textile pe care s-au cusut nasturi colorati sau podoabe numai din lemn, impletituri vegetale si figurine cusute manual.

Stilul recycling chic

Un stil natural si folosirea decoratiunilor din bumbac sau sticla completeaza un look autentic. Combinatia dintre piese vechi, pe care se vede patina timpului si ornamente noi creeaza stilul recycling chic. In aceeasi categorie, pot intra si decoratiunile vechi, pastrate de-a lungul timpului prin casa si reconditionate cu materiale noi.

Stilul extravagant

Pentru cei care doresc un altfel de Craciun, exista solutia inedita a brazilor care se pun invers in suport sau a pomilor din plastic, dar de culoare neagra. Cat despre globuri, acestea trebuie sa fie supradimensionate si musai impodobite cu pene, perle, dantele, pulbere de argint sau cristale Swarovski, dupa buget. Si daca nici asta nu va convinge, puteti incerca globurile facute din rodii si presarate cu pulbere de sticla.

Un brad iesit din comun poate fi decorat, insa, si in stil victorian, cu globuri de sticla sub forma unor fructe aurii, sau cu simbolurile carnavalului de la Venetia, in tonuri nobile, de bej-auriu si rosu-bordo.

Indiferent ce alegere faceti, clasic sau extravagant, tineti cont de sfatul expertilor: nu combinati mai mult de trei culori sau tipuri de texturi. Mai mult decat atat, retineti ca beteala si poleiala nu mai sunt la moda, asa ca e bine sa apelati mai degraba la zapada artificiala sau la panglici din tul, satin sau organza.

In 2010, se poarta o varietate de culori

Si pentru ca tot veni vorba despre culori, anul acesta merge aproape orice, dar sunt de preferat combinatiile de culori complementare, de genul rosu cu verde sau auriu cu albastru.

Cum orice brad reusit trebuie sa fie in primul rand personalizat, ca sa se potriveasca perfect gusturilor gazdei, exista, insa, si alte nuante la moda. Printre acestea, movul, argintiul, griul, verdele vibrant, rosul, portocaliul sau galbenul-lamaie.

De departe, insa, senzatia sezonului este combinatia de maro cu sclipici care da senzatia de inghet. La fel de bine “cotata” este, insa, si combinatia de maro cu albastru, presarata cu pulbere argintie sau cu zapada artificiala.

Globuri mari si figurinele de basm

Designerii recomanda anul acesta globurile voluminoase, ingerasii si figurinele de basm, cum sunt cele din Craiasa Zapezilor, de exemplu, sau cele care amintesc de Laponia lui Mos Craciun: reni si saniute.

Luminarea bradului

Lumanarile intr-o varietate de culori si forme dau o lumina calda si raman un simbol al romantismului si al contemplarii si anul acesta. Cat despre beculete, acestea sunt inlocuite in 2010, cu LED-uri, mult mai econome decat clasicele luminite din brad.

Trenduri in decoratiunile de Craciun: mov, pene colorate, cristal
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Noua moda:Ursuletii de plus se
Noua moda:Ursuletii de plus se "duc" in misiuni de recunoastere in Laponia

Ce copil nu viseaza sa-i faca personal o vizita lui Mos Craciun in Laponia? Ei bine, dragi copii, daca nu va induplecati parintii sa va duca pana acasa la Mosu' atunci aveti sansa sa-l trimiteti in recunoastere pe ursuletul preferat.

Rudolph si Rudolphita asteapta sa te plimbe cu sania lui Mos Craciun
Rudolph si Rudolphita asteapta sa te plimbe cu sania lui Mos Craciun

Scene de basm in centrul Capitalei! Printre masini, se plimba nestingherit Mos Craciun in sania lui trasa de reni! Ii asteapta pe cei mici cu lista de solicitari.

Craciun sau Revelion cu preturi intre 8 si 37 de euro pe noapte! Afla unde!
Craciun sau Revelion cu preturi intre 8 si 37 de euro pe noapte! Afla unde!

Rezervarile de pana acum arata ca mai mult de 30% dintre romani vor ocoli agentiile de turism si vor renunta la serviciile de la receptie pentru o casa noua, in care se pot caza mai multi de Craciun sau Revelion.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.