Numărul operațiilor estetice a crescut în timpul pandemiei. Ce spun esteticienii

Dată publicare: 22-07-2020 19:42
Dată actualizare: 23-07-2020 16:26


Deși pentru unii poate părea un moft, pentru alții a devenit un mod de viață. Tocmai de aceea a crescut numărul operațiilor estetice pe timpul pandemiei de coronavirus, în România.

 

După ieșirea din izolare, foarte mulți s-au grăbit să-și facă programări la clinicile de chirurgie plastică. Îi liniștește faptul că își pot ascunde fața sub masca de protecție pe durata recuperării.

Astfel, odată cu ridicarea restricțiilor, nu s-au umplut doar saloanele de înfrumusețare, ci și cabinetele de chirurgie estetică.

Liftingul facial, chirurgia pleoapelor și injectarea cu botox sau acid hialuronic au fost cele mai căutate proceduri în ultima perioadă, mai ales pentru că inflamațiile postoperatorii pot fi ascunse cu ușurință în spatele măștii de protecție.

Adrian Costenco, medic specialist în chirurgie plastică: „După ridicarea stării de urgență, un val mare de pacienți a revenit la noi în clinică, 70% pentru proceduri faciale de estetică și 30% pentru intervenții chirurgicale”.

După multe ezitări, Irina Palade și-a făcut prima intervenție estetică la începutul anului, într-un cabinet din Brașov. Trebuia să revină pentru întreținere încă de acum câteva luni, dar cum cabinetele au fost închise, a fost nevoită să aștepte.

Irina Palade: „În zona frunții și puțin aici, cum se numește, „laba gâștei”, în zona ochilor. Aici am făcut aceste injectări. După patru luni, am revenit aici, la cabinet, și mă simt din nou răsfățată, relaxată. Mai tânăra și mai frumoasă”.

Și o altă femeie, în vârstă de 40 de ani, este adepta intervențiilor estetice, pe care le-a început acum doi ani. Și-a făcut și operații de mărire de sâni și rinoplastie, dar și injecții cu botox și acid hialuronic. De atunci, nu își mai imaginează viața fără micile proceduri care, spune ea, o ajută să își păstreze pielea tonifiată.

Pacientă: „Abia am așteptat să se deschidă și acum am reluat intervențiile pe care le făceam înainte”.

Cele mai multe dintre clinici nu au umblat la prețuri, chiar dacă au cheltuieli mai mari cu dezinfectarea spațiului și materialele de protecție. La o clinică din Cluj-Napoca, de pildă, o injecție cu acid hialuronic pentru mărirea buzelor costă 250 de euro, iar botoxul pentru zona frunții, 100 de euro.

Mihai Motora, medic specialist în chirurgie plastică: „Toate persoanele și toți pacienții pe care a trebuit să îi anulăm în starea de urgență au venit cu o dorință mai mare de a-și face intervenții estetice”.

Potrivit specialiștilor, procedurile minim invazive ar trebui refăcute o dată la câteva luni, altfel pacienții revin la starea inițială, ridurile devin vizibile din nou, iar buzele își pierd din volum.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO