Nu mai stresati porcii si gainile! Se altereaza carnea!
Terapii antistres cu efect garantat pentru carnea de porc si pui. Specialistii de la Bruxelles le cer fermierilor romani sa fie mai blanzi
cu pasarile si cu porcii, sa le vorbeasca incet si sa le asigure spatiul si lumina de care au nevoie.
Doar asa animalele vor da o carne sanatoasa si bogata in proteine. Ca sa-i ajute pe crescatori, ministrul agriculturii a propus miercuri un proiect de lege prin care le va 100 de milioane de euro in total celor celor care-si vor moderniza fermele.
Cand carnea este apoasa si cenusie, e un semn ca fermierul nu aplica terapiile de relaxare inainte de taiere. Multi ingrijitori de la boxele de sacrificare nu inteleg de ce nu au voie sa-si mane porcii cu nuiaua.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Potrivit normelor Uniunii Europene, porcii nu ar trebui sa mearga pe jos mai mult de zece metri pana la boxele de sacrificare.
Veterinarii spun ca atunci cand porcul e brutalizat si agitat, muschii se contracta. Organismul produce adrenalina in exces, dar si foarte mult acid lactic, care se fixeaza pe muschi. Fileul care ajunge in hipermarket si apoi pe gratar o sa fie albicios sau cenusiu, apos, plin de toxine si cu un PH ridicat. Din cauza adrenalinei, gustul devine usor intepator.
Regulile se aplica si in cazul inaripatelor. Intr-o ferma de pasari, ingrijitorii intra pe varfuri sa hraneasca zburatoarele si vorbesc in soapta. La 7.00 seara se da stingerea. Ca sa fie voioase, gainile au nevoie de zece ore de somn.
Veterinarii spun ca gainile au un metabolism mai accelerat, iar terapiile antistres sunt chiar mai importante decat la porci. Puiul ajunge la abator in 40 de zile, iar porcul in opt luni. Zburatoarele au nevoie de atentie sporita, lumina si spatiu, mai exact 750 de centimetri patrati. Altfel gainile fac galagie si, in final, oua mai putin gustoase, cu o coaja deschisa la culoare, moale si un continut mai mic de proteine si calciu.
Ministerul Agriculturii a propus doua forme de sprijin pentru fermierii care vor sa-si "relaxeze" gainile si porcii din ferme. Proiectele sunt in dezbatere publica si vor primi 100 de milioane de euro de la buget.
Sursa: Pro TV
Etichete: animale, uniunea europeana, ministerul agriculturii,
Dată publicare:
28-04-2010 00:00