Noua statie de metrou 1 Decembrie a dezamagit inca de la inaugurare

Dată publicare: 20-11-2008 00:00
Dată actualizare: 23-08-2012 15:43


Bucurestenii au pasit  joi dimineata pentru prima data in statia de metrou 1 Decembrie. Daca la ceremonia de inaugurare, oficialii prezenti s-au plimbat cu trenuri noi, joi, pasagerii au fost poftiti in garniturile vechi.

Multi au fost dezamagiti cand au ajuns pe peron.

Chiar de la deschiderea portilor statiei, agentul de paza nu a avut niciun moment de odihna. A fost solicitat incontinuu de calatorii care nu stiau cum functioneaza noile aparate de validare.

Nemultumirea s-a citit pe chipurile oamenilor cand au vazut ca nu vor circula tot cu trenuri noi.

Noua linie este construita in sectorul trei al Capitalei, de la intersectia bulevardelor Nicolae Grigorescu si Theodor Pallady, pana in comuna Catelu, respectiv Autostrada Soarelui.

La Nicolae Grigorescu sunt doua statii corespondente care vor fi legate printr-un pasaj la fel ca in Piata Unirii sau in Piata Victoriei.

Tronsonul se intinde pe aproape 5 kilometri si are trei statii noi: 1 Decembrie, Policolor si Linia de Centura.

Abia din vara lui 2009, bucurestenii vor putea ajunge direct din zona Industriilor pana la centura capitalei .

Lucrarile la aceasta linie au inceput in 1989, dar au fost interupte o jumatate de an mai tarziu. Ulterior, Ministerul Transporturilor a investit 145 milioane de euro ca sa le finalizeze. De la Banca Europeana de Investitii am primit 23 de milioane de euro.

In 2009, cei de la Metrorex anunta ca vor cumpara inca 20 de garnituri noi si vor termina tronsonul 1 Mai - Zarea. In paralel, vor incepe lucrarile si pentru linia Zarea-Laromet.


VIDEO PROTVPLUS.RO