Atentie, se inchid usile! Urmeaza statia Linia de Centura

Ultima actualizare: 20-10-2012 06:33

Am trait-o si pe asta. Dupa 19 ani, doua luni si 20 de zile, reprezentantii Metrorex au reusit sa duca la bun sfarsit un tronson la care muncesc de pe vremea lui Ceausescu.


Este vorba despre linia care ne duce mai aproape de Autostrada Soarelui si de comunele din judetul Ilfov. De joi este si functionala.

Noua linie este construita in sectorul 3 al Capitalei, de la intersectia bulevardelor Nicolae Grigorescu si Theodor Pallady pana in comuna Catelu, respectiv Autostrada Soarelui. La Nicolae Grigorescu sunt doua statii corespondente care vor fi legate printr-un pasaj, la fel ca in Piata Unirii sau in Piata Victoriei.

Tronsonul este pregatit sa preia 50.000 de calatori pe ora si pe sens. Va prelua o buna parte a cartierului Balta Alba si populatia care este in zona comunei Catelu, Glina si celelalte comune adiacente
Gabriel Mocanu, director general Metrorex
Tronsonul se intinde pe aproape cinci kilometri si are trei statii noi: 1 Decembrie, Policolor si Linia de Centura. Trenurile pe aceasta ruta vor circula din zece in zece minute. Abia din vara lui 2009 vor putea bucurestenii sa ajunga direct din zona Industriilor pana la Centura Capitalei.

Lucrarile la aceasta linie au inceput in 1989, insa au fost interupte o jumatate de an mai tarziu. Ulterior, ministerul Transporturilor a investit 145 de milioane de euro ca sa le finalizeze. De la Banca Europeana de Investitii s-au primit 23 de milioane de euro.

Cei de la Metrorex anunta ca vor cumpara inca 20 de garnituri noi in 2009 si vor termina tronsonul 1 Mai - Zarea. In paralel, vor incepe lucrarile si pentru linia Zarea-Laromet.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO