Noua din zece elevi din tara, victime ale violentei la scoala. Initiativa "Salvati copiii" pentru prevenirea fenomenului


Ultimul update: Miercuri 10 August 2016 06:58
Data publicarii: Duminica 07 August 2016 19:10
Categorie: Stiri Sociale

Potrivit unui studiu recent, noua elevi din zece au fost victime ale violentei verbale in scoala.

Ca sa-i invete cum sa evite conflictele pe viitor, cativa voluntari de la ''Salvati Copiii'' merg prin scolile din Iasi si, chiar daca este vacanta, ii implica pe elevi in scenete educative. Prin joc vor sa le arate ca loviturile si cuvintele jignitoare pot fi evitate.

Elevii de gimnaziu, din localitatea Erbiceni, judetul Iasi, au intrat usor in rol. O discutie aprinsa a pornit de la o tema la matematica furata de unul dintre colegi, iar coordonatorul le explica cum trebuie rezolvata pasnic problema.

Voluntarii cred ca teatrul a fost cea mai simpla metoda pentru a-i indruma pe copii, mai ales ca cifrele sunt de speriat.

Potrivit unui studiu facut la nivel national, opt din zece copii au fost martori la scene violente in scoala, iar noua din zece copii au fost agresati verbal de colegi sau profesori. Altii o patesc din pacate si acasa.

Corina Mighiu, coordonator proiecte Salvati Copiii: "Adultii au impresia ca daca il trag pe copil de urechi sau il smotocesc, nu este agresiune. Si copiii cum invata prin imitare. Asta folosesc ca sa isi rezolve problema."

Caravana de teatru interactiv pentru prevenirea violentei este sprijinita de 20 de tineri voluntari de la ''Salvati Copiii'' si va poposi in zece scoli din judetul Iasi.

VIDEO PROTVPLUS.RO