Ne vor inghiti gunoaiele! Munti de deseuri pe pajisti si in poienite

Ultima actualizare: 04-11-2012 12:23

Au trecut zilele insorite, s-a terminat si distractia. Au ramas in schimb dovezile clare ca romanii care si-au petrecut sarbatorile la aer curat nu au pic de consideratie pentru natura.

In poienite si pe pajisti au inflorit pet-urile, dozele de bere si racoritoare, pungile si cartoanele, semn ca pe acolo au trecut barbarii, nu turisti civilizati.

Nu zice nimeni sa stai inchis in casa. De neinteles este insa de ce la plecare multi uita sa-si stranga resturile. In lipsa bunului simt al fiecarui cetatean, autoritatile ar fi trebuit sa intervina sa curete zonele "afectate". Cei raspunzatori de padurile din jurul capitalei spun insa ca ei si-au facut treaba.

Buna dispozitie le-a luat simtul raspunderii si celor care si-au petrecut week-endul la munte. Lasate pur si simplu in iarba, resturile uitate de petrecareti ar putea fi gasite si de urmasii urmasilor lor. Sticlutele de lichior se vor descompune in 4000 de ani, bidoanele de suc in cateva sute de ani, cutiile de bere in zeci de ani, iar hartia intr-un an.

Poate ca bunul simt ar putea fi cultivat si prin amenzi mai mari de 200 sau cel mult 1000 de lei, cat se da in prezent, sau prin toleranta "0" fata de cei care nu respecta mediul si nici pe ceilalti conationali.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO