"Multumesc, Romania!" Un editorialist britanic lauda tara noastra, tinta tabloidelor din Regat

Steaguri Romania si Anglia

"In fiecare dimineata facem o sedinta de redactie si alegem stirile care ar speria cel mai tare cititorii". Acesta este motivul pentru care tabloidele britanice au pus tunurile pe imigrantii din Romania si Bulgaria.

The Sun, The Mail sau The Express sunt printre publicatiile care au reusit sa vanda tiraje foarte mari, cu ajutorul informatiilor distorsionate a jumatatilor de adevaruri, scrie Rupert Wolfe-Murray, intr-un editorial, aparut in The Huffington Post si intitulat "Multumesc, Romania".

Iata ce scrie Rupert Wolfe-Murray in editorial:

Tabloidele britanice ar trebui sa multumeasca Romaniei pentru cantitatea de informatii de prima pagina pe care le-a furnizat in ultimul sfert de secol.

Ultima nascocire - 27 de milioane de romani si bulgari vor veni in Regat in ianuarie 2014 - e doar un exemplu dintr-o serie lunga de povesti de groaza.

Citește și
londra
Britanicii anuntau "Armageddonul", in Luton a sosit doar un roman: Nu am venit sa va jefuiesc tara
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

In mintea britanicilor sunt proaspete povestile despre tiganii romani care cersesc si cer ajutoare sociale in Marea Britanie.

Alte povesti de succes au fost portretizarile lui Nicolae Ceasusescu, liderul comunist care a fost indepartat de multime, in 1989. Povestea victoriei poporului impotriva lui a fost de scurta durata, stirea care a dominat anii '90 fiind despre conditiile in care traiau copiii din orfelinatele de stat.

Ziarele britanice au omis faptul ca Romania a deschis usile orfelinatelor, pentru a primi ajutor international, spre deosebire de alte tari, care au interzis strainilor sa viziteze orfelinatele.

______________________________________________________________________________________

CITESTE SI:

Invazia romano-bulgara a devenit "meme" pe Twitter. Umorul englezesc a invins panica rasista

Romanii nu se grabesc sa invadeze Anglia. Parlamentarii britanici au venit degeaba la aeroport

______________________________________________________________________________________

In prezent, copiii mai mici de doi ani nu pot fi institutionalizati, iar copiii abandonati ajung direct la familii adoptive. De asemenea, este una dintre putinele tari sarace care au reusit sa opreasca traficul de copii, sub acoperirea adoptiilor internationale.


Subiectele preferate sunt: tiganii, orfanii, cersetorii, hotii sau imigrantii


Jurnalistul Rupert Wolfe-Murray poveste, in editorialul sau, despre perioada in care lucra ca om de relatii publice pentru o fundatie care avea ca scop promovarea faptului ca Romania a implementat legislatia pentru protectia minorilor.

Intr-o perioada in care existau inca probleme majore privind saracia si coruptia, in acest domeniu, se faceau progrese fundamentale. Jurnalistii americani, olandezi, rusi sau francezi erau interesati de aceasta stire, dar editorii britanici nu le-au permis jurnalistilor sa se deplaseze pentru a scrie despre asta.

Ulterior, Rupert a aflat si motivul:

"De fiecare data cand avem nevoie de o poveste de groaza despre copii institutionalizati, trimitem pe cineva in Romania, unde vor gasi cu siguranta un caz trist despre care sa relateze", i-a declarat un editor britanic.

Editorul a fost interesat de schimbarile profunde in sistemul de protectie a minorilor din Romania, dar a spus ca "nu e o poveste de stiri".

Editorii tabloidelor au obiceiul de a lega anumite subiecte de anumite tari, pentru ca cititorii sa faca imediat asocieri. In cazul Romaniei, subiectele preferate sunt: tiganii, orfanii, cersetorii, hotii sau imigrantii.

Pentru editorii tabloidelor, este neinteresant faptul ca Romania are atat de multi tigani pentru ca nu i-a exterminat in Cel de-Al Doilea Razboi Mondial sau ca romanii nu au de gand invadeze Regatul britanic.


"Britanicii care s-au indragostit de aceasta natiune minunata"


Mii de afaceri britanice au avut de castigat de pe urma muncitorilor romani, constiinciosi, linistiti si recunoscatori.

"Toti cei pe care ii cunosc si care au lucrat cu un roman, sau au angajat unul sa ii repare casa, in Marea Britanie, au fost incantati de atitudine, de calitatea muncii si de pret", a scris Rupert Wolfe-Murray, in editorialul sau.

Rupert a amintit si de vizita in Romania a echipei TopGear, care a vizitat Trasfagarasanul.

La sfarsitul episodului, prezentatorul James Clarkson, celebru pentru cinismul cu care critica pe toata lumea, a multumit romanilor pentru ca i-a primit si a declara ca ar dori sa se intoarca pentru totdeauna.

"Asemenea vorbe, din gura unui om atat de cinic ar putea suna false, dar in cazul lui, pareau sincere.

Clarkson este unul dintre britanicii care s-au indragostit de aceasta natiune minunata, dar neinteleasa", a completat Rupert Wolfe-Murray.

EDITORIALUL INTEGRAL, AICI.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Invazia romano-bulgara a devenit
Invazia romano-bulgara a devenit "meme" pe Twitter. Umorul englezesc a invins panica rasista

Britanicii s-au speriat degeaba de navalirea “hoardelor de romani si bulgari” anuntata deopotriva de presa si politicienii din Regatul Unit. Concluzia, dupa primele zile de invazie, e ca probabil romanii si bulgarii au secretul invizibilitatii.

Britanicii anuntau
Britanicii anuntau "Armageddonul", in Luton a sosit doar un roman: Nu am venit sa va jefuiesc tara

Invazia romaneasca de care se temeau britanicii si asupra careia politicienii si presa din aceasta tara avertizeaza de mai multe luni nu a avut loc, titreaza la unison cotidienele britanice.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.