Monica Davidescu vrea o mosie pentru cainii fara stapan. Ofera ea pamantul

26-03-2010 00:00


Maidanezilor din Bucuresti li se pregateste o vacanta la munte. Actrita Monica Davidescu va pune la dispozitia primariei Capitalei un teren pe Valea Doftanei.

Acolo ar vrea sa le construiasca animalelor fara stapan un soi de tabara, dar pune niste conditii. Primarul Sorin Oprescu se arata tentat de acest proiect doar ca pe langa bunavointa ar avea nevoie si de bani.

Actrita spune ca cedeaza acest teren pe termen nelimitat pentru a se face sanctuar pentru animalele fara stapan. De la bun inceput Davidescu a tinut sa precizeze ca nu doneaza terenul, ci doar il da spre folosinta primariei. Cautand pe internet ca sa vada ce solutii au gasit tarile civilizate si-a facut o idee despre cum ar trebui sa arate sanctuarul cateilor fara stapan.

In primul rand, se va construi acolo un centru de sterilizare si vaccinare. Apoi, terenul va fi impartit in cateva padocuri: unul pentru cainii care pot fi adoptati, altul pentru cei agresivi si, nu in ultimul rand, unul pentru animalele batrane sau bolnave. In plus va fi amenajat obligatoriu si un cimitir.

Autoritatile au nevoie si de masini ca sa transporte cainii din capitala la Doftana. Grav este ca in acest moment nimeni nu poate sa spuna cate animale fara stapan vietuiesc in Bucuresti. Sunt voci care sustin ca ar fi o suta de mii.

VIDEO PROTVPLUS.RO