Noi mancam miei australieni, italienii mananca miei romanesti!
Daca tot am auzit zilele trecute ca de Paste vom avea friptura de miel australian, poate va intrebati cine se infrupta din cei romanesti. Raspunsul il veti afla daca veti petrece sarbatorile in Italia.
Mii de miei din Marginimea Sibiului au luat drumul Peninsulei, unde vor fi gatiti dupa retele traditionale italienesti. Se pare ca italienii apreciaza gustul fripturii de miel romanesc.
La Marginimea Sibiului, sunt peste 4.000 de miei care au pornit intr-o calatorie de 1.500 de kilometri, pana in Peninsula, pentru sarbatoare de Paste.
De cealalta parte si ciobanii romani sunt multumiti. Ei spun ca, in urma acestei afaceri, au parte numai de avantaje. Multi sustin ca au reusit sa vanda fara efort cam tot ce aveau disponibil pentru Pastele din acest an.
In plus, si castigul este mai mare. Potrivit ciobanilor romani, italienii au platit cu aproape 2 lei mai mult la kilogramul de carne de miel fata de pretul de pe piata romaneasca.
Si la cativa kilometri de Selimbar, in satul Cisnadioara, afacerea cu miei in Italia le-a dat aripi localnicilor. Ion Poficas isi freaca palmele, multumit. Va trimite in Peninsula 150 de miei, pentru care va primi aproape 3.500 de euro.
Anul acesta oierii din Marginimea Sibiului spun ca au vandut in Italia peste 4.000 de miei, fata de doar 800, in 2009.