Un strigat disperat din trafic! "Groapa ucide!"

26-03-2010 00:00


groapa ucide

Initiativa apartine unui club de motociclisti, care vrea sa atraga atentia asupra pericolului reprezentat de gropile din asfalt. Campania a inceput de astazi si au fost deja marcate pe asfalt 70 de gropi din Bucuresti.

Conform organizatorilor acestei campanii, actiunea consta in desenarea profilului unei persoane intinse pe asfalt, similar celor dintr-un accident mortal, la fiecare groapa identificata pe carosabil.

Au fost deja marcate in acest mod aproximativ 70 de gropi serioase din toate sectoarele Bucurestiului, folosindu-se un spray cu vopsea nepermanenta.

Campania nu are in vedere victimele care au fost deja facute de gropile din asfalt, dar trage un semnal de alarma despre urmarile tragice care pot aparea in continuare.

Nu in ultimul rand, initiatorii acestui proiect spun ca se adreseaza nu doar motociclistilor, ci tuturor participantilor la trafic.

"Gropile existau, noi am marcat posibilitatea producerii de viitoare victime." - spun organizatorii programului.

Ei fac apel la toti participantii la traficul rutier sa contribuie la prevenirea accidentelor cauzate de gropile din asfalt.

"Alatura-te oriunde ai fi in tara si ia cu tine cand pleci de-acasa o creta sau o creta cerata, ori o vopsea nepermanenta si "daruieste" fiecarei gropi din orasul tau conturul potentialei victimei pe care o asteapta."

Astfel, initiatorii campaniei "Groapa ucide" spera ca autoritatile sa sesizeze numarul impresionat al locurilor unde asfaltul este degradat si sa astupe gropile.

"Gropila este un altfel de shotron. Cineva, mai devreme sau mai tarziu va arunca piatra in el si va sari! Folositi-l pe Gropila si semnalati locurile de pe carosabil din toata tara ce pot contribui la aparitia victimelor viitoare, poate asa vor fi mai putine."

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO