Elevii militari din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieți: "E o faptă bună"

20-12-2018 13:01

Într-o campanie nobilă, elevii militari din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieţi. Tinerii care de abia au împlinit 18 ani au dorit să facă un gest de suflet şi la primele ore ale dimineţii au venit la centrul de transfuzii.

Cu toţii se afla la prima donare şi deşi au avut temeri, gândul că viaţa cuiva depinde de gestul lor i-a făcut să se simtă împliniţi.

Zeci de elevi ai Colegiului Naţional Militar " Mihai Viteazul" din Alba Iulia au donat sânge înainte de sărbători cu gândul că pot salva o viaţă. La fiecare donare se recoltează aproximativ 400 de ml de sânge.

Andrei a donat pentru prima dată şi e mulţumit că a făcut un dar pentru cineva a cărui viaţa depinde de acest gest.

Andrei Rodilă: "Am venit pentru că este o faptă bună pe care o facem şi în al doilea rând este benefic pentru organism. Cred că acest gen de fapte nu trebuie făcute doar în preajma sărbătorilor."

Şi ceilalţi elevi militari au venit cu sufletul deschis şi au donat sânge pentru a face o faptă bună înainte de sărbători.

Sebastian Stanciu, elev: "Mi-a fost oferită oportunitatea asta de liceu, să ajut alte vieţi. Mă simt înnoit suflesteste că am ajutat alte vieţi mai ales acum când o să fie nevoie de mult sânge."

În fiecare an elevii în uniformă militară sunt antrenaţi în astfel de campanii.

Daniela Filimon, Colegiului Naţional Militar " Mihai Viteazul" din Alba Iulia: "Au ales pentru sărbătorile de iarnă un gest de suflet de nobleţe sufletească să doneze sânge pentru cei care au nevoie pentru că viaţa este cel mai frumos dar al omului."

Gheorghe Muntean, medic Centrul de Transfuzii Alba: "De la un singur donator putem salva 3 vieţi. Este un altfel de dar dătător de viaţă, dătător de sănătate. Este nevoie de sânge în orice moment."

În fiecare zi la centrul de transfuzii sanguine din Alba Iulia vin circa 30 de donatori.


VIDEO PROTVPLUS.RO