Miracol de Craciun pentru o familie din Timis care traia ca intr-un grajd. O echipa de voluntari le-a refacut complet casa

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39

Spiridusii lui Mos Craciun s-au mobilizat exemplar, chiar si pe Facebook. Inspirati de emisiunea ''Visuri la cheie'', au reusit sa renoveze de la zero casa unei familii din judetul Timis.

Opt suflete care la inceputul iernii traiau in conditii vitrege, fara geamuri si cu pamant pe jos, au primit in Ajun cel mai frumos dintre daruri. Sute de oameni le-au donat bani si obiecte, iar cateva zeci au muncit pe rupte pentru caldura unui camin adevarat.

Cateva folii de plastic tineau loc de geamuri pentru parinti si cei sase copii ai lor. Doar mama si fiica cea mare lucreaza cu ziua prin sat, dupa ce tatal s-a imbolnavit. Povestea lor a ajuns pe facebook si imediat oamenii s-au mobilizat.

Din donatii s-au strans bani pentru materiale de constructii si cu ajutorul localnicilor, in numai o saptamana si jumatate, casa s-a transformat. Pe jos este gresie, camerele sunt zugravite si, in sfarsit, fiecare copil, poate sa doarma in patul lui.

"Eu cand i-am vazut traiau intr-un grajd de animale. Nu, nu pot sa-mi explic, am plecat de aici cu picioarele taiate, sincer ", spune Ioan Birici, unul dintre voluntari.

Voluntarii care au contribuit la acest proiect de suflet urmeaza sa aduca o masina de spalat, cada si ultimele piese de mobilier.

"Ca un cosmar a fost inainte, care as vrea sa treaca sa nu mai vina niciodata. Sa nu mai stiu de el, de cosmar. Multa sanatate si lor si la toata familia lor si sa le dea Dumnezeu numai bine pe unde umbla si le multumesc foarte, foarte, foarte mult”, spune cu lacrimi in ochi Viorica Pienar, mama copiilor.

Vasilica are 5 ani si viseaza sa devina constructor. Surioara lui, Elena a mers pana in clasa a 5-a la scoala, insa a fost nevoita sa renunte.

Curand, Mos Craciun o sa ajunga in casuta lor cu tolba plina de daruri.

Cat a durat santierul, familia Pienar a dormit in vecini. Acum, sunt toti acasa, si, pentru prima oara in viata se bucura din suflet de linistea unui camin.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO