Ministrul Educatiei, Remus Pricopie: In viitor, profesorii vor sti inainte sa intre in clasa daca elevii nu si-au facut tema


Ultimul update: Duminica 11 Mai 2014 07:21
Data publicarii: Joi 08 Mai 2014 19:46
Categorie: Stiri Sociale
elevi

Introducerea managementului digital al clasei va permite profesorilor sa afle inainte de a intra la ore daca elevii si-au facut tema si sa se comporte in consecinta, a declarat, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Declaratia a fost facuta cu ocazia semnarii unui parteneriat cu Google.

"Am incurajat toate firmele care au reprezentanta in Romania si pe cele romanesti sa vina sa construiasca alaturi de noi scoala viitorului sau clasa viitorului. Ieri am vazut un raport in care tinerii din Romania sunt pe primul loc la acces, pe baza telefonului, la internet. Ceea ce poate sa fie si bine si poate sa fie si rau. Pentru ca accesul necontrolat, nedirectionat catre materiale educationale ar putea sa faca mai mult rau decat bine. Ne-am propus introducerea acestor mijloace in clasa - table digitale, lectii digitale, managementul digital al claselor si al scolilor, pentru ca, daca am teme pe care mi le fac pe tableta, asta inseamna ca profesorul, inainte sa intre la ora, ar putea sa stie cine si-a facut tema si cine nu si-a facut tema si sa pregateasca intalnirea cu elevii mult mai bine", a declarat Remus Pricopie.

Google impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale au semnat un parteneriat la nivel national care are ca obiectiv facilitarea accesului elevilor si profesorilor romani la noi tehnologii, contribuind astfel la cresterea calitatii actului de invatare.

Proiectul se va desfasura in mai multe etape si este structurat pe trei componente. In primul rand, Google pune la dispozitie, gratuit, suita de aplicatii Apps for Education, tuturor unitatilor de invatamant din Romania interesate sa o implementeze.

Astfel, toti elevii si studentii din aceste institutii de invatamant vor putea folosi gratuit unelte colaborative de genul foilor de calcul tabelar (Google Sheets), prezentarilor online (Google Slides) sau documentelor partajate (Google Docs), precum si a altor aplicatii consacrate precum Youtube, Google Maps, Google Hangouts si multe altele.

O alta componenta a proiectului este programul de dezvoltare profesionala a cadrelor didactice din intreaga tara. Aceasta isi propune instruirea unui numar considerabil de profesori in folosirea resurselor si a aplicatiilor online.

Se urmareste astfel formarea unui nucleu de cadre didactice (Google Educators Group) care sa sustina adoptarea tehnologiilor digitale de invatare.

Programele de instruire se vor desfasura prin colaborarea cu Junior Achievement, pe parcursul urmatorilor doi ani.

A treia componenta vizeaza lansarea a trei proiecte-pilot privind introducerea noilor tehnologii in educatie in trei unitati de invatamant din Romania: Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna" din satul Rosu, comuna Chiajna, Liceul Teoretic "Jean Bart" din Sulina, judetul Tulcea, si o a treia scoala ce va fi selectata printr-un concurs de proiecte dintre scolile care implementeaza Google Apps for Education pana la 31 august 2014.

Vor fi dezvoltate trei modele de predare, fiecare dintre ele centrat pe folosirea, in diverse forme si modalitati, a multiplelor unelte educationale disponibile online si utilizate de profesori din intreaga lume.

"Parteneriatul incheiat cu Ministerul Educatiei Nationale constituie inca un pas in utilizarea uneltelor digitale in invatamantul din Romania. Ne dorim ca acest proiect sa trezeasca interesul cat mai multor scoli care sa aduca in sala de clasa cele mai noi tehnologii digitale, transformand procesul de invatare intr-unul modern, dinamic, interactiv. Google Apps for Education ofera gratuit instrumente online de comunicare si colaborare ce pot fi accesate oricand si de oriunde", a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

Unitatile de invatamant din Romania interesate sa adopte Google Apps for Education pot accesa site-ul Ministerului Educatiei Nationale la adresa licente.edu.ro.

Sursa: Mediafax

EVALUARE NATIONALA 2014. Remus Pricopie a anuntat ca notele la evaluarile nationale nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a
EVALUARE NATIONALA 2014. Remus Pricopie a anuntat ca notele la evaluarile nationale nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a
Pricopie:
Pricopie: "Nu vrem examen, vrem pregatirea elevilor." Elevii din clasa a IV-a vor sustine prima evaluare nationala pe 28 mai
Pricopie: E legal sa faci meditatii cu propriii elevi daca declari venitul. Dar este moral?
Pricopie: E legal sa faci meditatii cu propriii elevi daca declari venitul. Dar este moral?
Pricopie:
Pricopie: "Nu vrem examen, vrem pregatirea elevilor." Elevii din clasa a IV-a vor sustine prima evaluare nationala pe 28 mai
Pricopie: E legal sa faci meditatii cu propriii elevi daca declari venitul. Dar este moral?
Pricopie: E legal sa faci meditatii cu propriii elevi daca declari venitul. Dar este moral?
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ramona Păun, despre vacanța petrecută în America

08:49
Robert Tudor a devenit tată pentru a doua oară

06:37
Vivi și Dami fac jonglerii cu sticle

Valentin Luca jongleză cu sticle de la 17 ani


06:06
De ce renunțăm la partenerul de viață

A. Vulpescu: "Femeile pleacă mai repede dintr-o relație decât bărbații"


17:58
Credința i-a salvat viața Manuelei Hărăbor

"Fiul meu m-a învățat să apreciez fiecare zi"


10:40
Surpriză colosală pentru fanii Mirei

08:21
Caroline Cojocaru a părăsit competiția MasterChef în urma probei pentru eliminare

Ce i-a nemulțumit pe jurați


19:36
O nouă provocare Masterchef. Cutia neagră a fost decisivă pentru concurenți, însă câțiva au fost mai norocoși

Pe cine au salvat Ionuț, Diana și Cezar


04:33
Chef Hadad, chef Silviu Chelaru și Cosmin Tudoran i-au pus la grea încercare pe concurenți. Doar trei i-au convins pe jurați

"Restul ați fost jalnici și meritați să mergeți la proba eliminatorie"


25:43
Concurenții au avut parte de o surpriză șocantă. Ce a conținut cutia misterelor

"Am parte de cea mai proastă surpriză. Mă duce cu gândul la tristețe"


02:58
Mărturia unei mame care nu găsește bonă pentru copilul său. ”Căutarea a început în iulie”
Româncele nu mai găsesc bone pentru copii. Mamă: „Căutarea a început în iulie”
Două spitale de pediatrie din țară au fost recent renovate. De unde au venit banii
Zeci de femei din județul Galați, răsfățate „la coafor cu psihologul”
Ștefania și-a dorit un tort de ziua ei, dar nu l-a primit: ”Tati mi-a dat 5 lei pentru dulciuri”
Boiaua românească, la mare cerere în străinătate. La cât ajunge un kilogram
Românii pot crește acum viță de vie pe balcon. Care este preţul unui ghiveci
maramures balloon fiesta
Maramureș Balloon Fiesta. Cât sunt dispuși românii să investească în baloane cu aer cald
Un musulman a venit la moaștele Sf. Parascheva, la Iași. Reacția lui Mustafa
Persoane cu dizabilități din 7 sate, fără indemnizații. Hoții le-au furat banii în 2 minute
Acuzații grave. Ce spun părinții a 6 elevi că le-ar fi făcut profesorul de sport
Trei sferturi dintre români regretă că nu s-au făcut sportivi, dansatori sau pictori
Sfânta Parascheva, cel mai mare pelerinaj din ţară. De ce este "Ocrotitoarea Moldovei"