Ministrul Educatiei, Remus Pricopie: In viitor, profesorii vor sti inainte sa intre in clasa daca elevii nu si-au facut tema

Ultimul update: Duminica 11 Mai 2014 07:21
Data publicarii: Joi 08 Mai 2014 19:46
Categorie: Social
elevi

Introducerea managementului digital al clasei va permite profesorilor sa afle inainte de a intra la ore daca elevii si-au facut tema si sa se comporte in consecinta, a declarat, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Declaratia a fost facuta cu ocazia semnarii unui parteneriat cu Google.

"Am incurajat toate firmele care au reprezentanta in Romania si pe cele romanesti sa vina sa construiasca alaturi de noi scoala viitorului sau clasa viitorului. Ieri am vazut un raport in care tinerii din Romania sunt pe primul loc la acces, pe baza telefonului, la internet. Ceea ce poate sa fie si bine si poate sa fie si rau. Pentru ca accesul necontrolat, nedirectionat catre materiale educationale ar putea sa faca mai mult rau decat bine. Ne-am propus introducerea acestor mijloace in clasa - table digitale, lectii digitale, managementul digital al claselor si al scolilor, pentru ca, daca am teme pe care mi le fac pe tableta, asta inseamna ca profesorul, inainte sa intre la ora, ar putea sa stie cine si-a facut tema si cine nu si-a facut tema si sa pregateasca intalnirea cu elevii mult mai bine", a declarat Remus Pricopie.

Google impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale au semnat un parteneriat la nivel national care are ca obiectiv facilitarea accesului elevilor si profesorilor romani la noi tehnologii, contribuind astfel la cresterea calitatii actului de invatare.

Proiectul se va desfasura in mai multe etape si este structurat pe trei componente. In primul rand, Google pune la dispozitie, gratuit, suita de aplicatii Apps for Education, tuturor unitatilor de invatamant din Romania interesate sa o implementeze.

Astfel, toti elevii si studentii din aceste institutii de invatamant vor putea folosi gratuit unelte colaborative de genul foilor de calcul tabelar (Google Sheets), prezentarilor online (Google Slides) sau documentelor partajate (Google Docs), precum si a altor aplicatii consacrate precum Youtube, Google Maps, Google Hangouts si multe altele.

O alta componenta a proiectului este programul de dezvoltare profesionala a cadrelor didactice din intreaga tara. Aceasta isi propune instruirea unui numar considerabil de profesori in folosirea resurselor si a aplicatiilor online.

Se urmareste astfel formarea unui nucleu de cadre didactice (Google Educators Group) care sa sustina adoptarea tehnologiilor digitale de invatare.

Programele de instruire se vor desfasura prin colaborarea cu Junior Achievement, pe parcursul urmatorilor doi ani.

A treia componenta vizeaza lansarea a trei proiecte-pilot privind introducerea noilor tehnologii in educatie in trei unitati de invatamant din Romania: Liceul Tehnologic "Doamna Chiajna" din satul Rosu, comuna Chiajna, Liceul Teoretic "Jean Bart" din Sulina, judetul Tulcea, si o a treia scoala ce va fi selectata printr-un concurs de proiecte dintre scolile care implementeaza Google Apps for Education pana la 31 august 2014.

Vor fi dezvoltate trei modele de predare, fiecare dintre ele centrat pe folosirea, in diverse forme si modalitati, a multiplelor unelte educationale disponibile online si utilizate de profesori din intreaga lume.

"Parteneriatul incheiat cu Ministerul Educatiei Nationale constituie inca un pas in utilizarea uneltelor digitale in invatamantul din Romania. Ne dorim ca acest proiect sa trezeasca interesul cat mai multor scoli care sa aduca in sala de clasa cele mai noi tehnologii digitale, transformand procesul de invatare intr-unul modern, dinamic, interactiv. Google Apps for Education ofera gratuit instrumente online de comunicare si colaborare ce pot fi accesate oricand si de oriunde", a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

Unitatile de invatamant din Romania interesate sa adopte Google Apps for Education pot accesa site-ul Ministerului Educatiei Nationale la adresa licente.edu.ro.

elevi Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

EVALUARE NATIONALA 2014. Remus Pricopie a anuntat ca notele la evaluarile nationale nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a
EVALUARE NATIONALA 2014. Remus Pricopie a anuntat ca notele la evaluarile nationale nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a
Pricopie:
Pricopie: "Nu vrem examen, vrem pregatirea elevilor." Elevii din clasa a IV-a vor sustine prima evaluare nationala pe 28 mai
Pricopie: E legal sa faci meditatii cu propriii elevi daca declari venitul. Dar este moral?
Pricopie: E legal sa faci meditatii cu propriii elevi daca declari venitul. Dar este moral?
VIDEO PROTVPLUS.RO
LA MARUTA
Marian Drăgulescu, întoarcere acasă. Ce l-am impresionat cel mai mult pe multiplul campion
Marian Drăgulescu a vizitat locul unde a copilărit

08:09
LA MARUTA
Angela Rusu, investiție de 600 000 de eur într-un salon de evenimente
Angela Rusu și-a deschis o afacere de familie și vrea să devină bunică

12:38
PROMO
La PRO CINEMA, pe 2 februarie, “Ziua cârtiţei” e toată ziua! Happy Groundhog Day!

00:39
PROMO
O familie de coşmar

00:49
LA MARUTA
Măruță a primit o pâine în trei culori
Viviana ne-a pregătit o rețetă de pâine în trei culori. Modul de preparare

05:05
VORBESTE LUMEA
Cei 4 magnifici ai muzicii rock
Cristi Minculescu, Valter & Boro au început anul în forță

06:20
VORBESTE LUMEA
Andreea Ibacka, prima apariție publică de la naștere
Cum arată și cum se simte proaspătă mămică

12:07
VORBESTE LUMEA
Vacanță în gașcă
Anca și Adi Sînă, în vacanță cu Sarah, Ava, David și Noah

11:06
VORBESTE LUMEA
Dimineți pe ritm de salsa cu Alexia Țalavutis
Alexia Țalavutis dansează de la 4 ani

04:54
VORBESTE LUMEA
Fiica lui Ogică a devenit mămică
Raluca Ropotan a născut în urmă cu 6 săptămâni

04:20
accident cluj
Șoferul care a provocat tragicul accident de lângă Cluj are nevoie de sânge
Luminițele de Sărbători din Capitală, încă pe bulevarde la 2 luni de la instalare
La 13 ani, se luptă cu leucemia. Cum puteți dona pentru el, inclusiv prin SMS
Cătălin Radu Tănase: „Respectul se câștigă, nu se impune. Reputația la fel“
Proteste anunțate luni în Piața Victoriei: ”Nu vrem Ordonanță pentru corupți”
Mihai Șora cere ”proteste masive și anticipate”, după ordonanța anunțată de Tudorel Toader
zăpadă Piața Victoriei
Pancartă luminoasă pe grămada de zăpadă din Piaţa Victoriei: "Aici e PSD Firea"
Animalele de companie care au ajuns să facă bani pentru stăpânii lor
Femeie tâlhărită în propria casă de 4 indivizi cu cagule, care au legat-o și au lovit-o
Românul care a organizat primele raliuri are 100 de ani. A lucrat și cu Regele Mihai
Concurs de pescuit la copcă, în Bacău. ”Avem slăninuță, pește este puțin”
Klaus Iohannis, selfie cu schiori, în Munții Șureanu