Minerii de la Lupeni si Uricani vor primi salarii mai mari!


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 05:48
Data publicarii: Marti 13 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Un protest al minerilor din Valea Jiului i-a adus fata in fata la negocieri pe guvernanti si pe sindicalistii din Valea Jiului.


Luni seara, dupa discutiile care au avut loc in Capitala, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat ca va creste coeficientul de salarizare pentru minerii din Compania Nationala a Huilei Petrosani.

"Am gasit resursele interne, astfel incat sa putem sa asiguram un coeficient de realizare al salariilor de 0,85. Acest lucru creeaza premisele ca in venituri oamenii sa se apropie de 90% fata de ceea ce au prognozat. Compania Nationala a Huilei trece intr-adevar printr-o perioada delicata", a spus Videanu.

Cu cateva ore inaintea negocierilor, la exploatarile de la Lupeni si Uricani au fost declansate proteste ale ortacilor. Ei au refuzat sa iasa din subteran, nemultumiti ca urmau sa primeasca 60% din salariu.

In cele din urma, cei 150 de mineri au fost convinsi sa vina la suprafata. Compania Nationala a Huilei are 10.700 de angajati si planuieste sa disponibilizeze anul viitor circa 1.000 de persoane, decizie luata conform unui program de restructurare.

Treisprezece mineri din Lupeni, evacuati din cauza unei aprinderi de metan
A rasunat Valea de protestele minerilor
1 Decembrie: Minerii care au vrut sa iasa la lumina
VIDEO PROTVPLUS.RO